MENU

Rektör Ünal TÜBİTAK’ta
17 August 2022, Wednesday - 15:56
Updated: 23 September 2022, Friday - 09:17
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Başkent Ankara’da temaslarda bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunu (TÜBİTAK) ziyaret ederek TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile bir araya geldi.

TÜBİTAK Başkanlığında gerçekleşen ziyarette Rektör Ünal, OMÜ’nün araştırma üniversitesi olma hedefi ve bu yöndeki girişim ve faaliyetlerine yönelik Başkan Prof. Dr. Mandal'a bilgiler verdi.

Rektör Ünal ayrıca, 30 Ağustos – 4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun merkezli Karadeniz Bölgesi’nde düzenlenecek TEKNOFEST’e dair OMÜ’nün yaptığı hazırlıklar ve çalışmalar ile yarışmalara katılacak öğrenci projelerinden bahsetti. TEKNOFEST’in Samsun açısından önemli bir fırsat olduğuna, büyük bir enerji ve sinerji kaynağı olarak değişim ve dönüşüme öncülük edeceğine inandıklarını dile getiren Rektör Ünal, böylesine büyük bir organizasyonun teknoloji ve inovasyon konusunda gençleri ve girişimcileri motive edip onlara yol göstereceğini kaydetti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise başında olduğu kurumun araştırma geliştirme (AR-GE) ve destek programları ile yenilik ekosistemine ilişkin görüş ve değerlendirmelerini Rektör Ünal ile paylaştı.

OMÜ’nün AR-GE üniversitesi olmaya yönelik hamle ve faaliyetlerini yakından takip ettiklerini vurgulayan Başkan Mandal, yakın zamanda OMÜ’yü bu klasmanda görmek istediklerini belirterek, OMÜ ailesine bu yolda başarılar dilerken sevgi ve selamlarını iletti.

Ziyaret, Rektör Ünal’ın Başkan Mandal’a hediye takdimiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected