MENU

Hastanede Yatan Çocuklar için Karne Töreni Düzenlendi
17 June 2022, Friday - 14:24
Updated: 17 June 2022, Friday - 19:54
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Süreğen hastalıkları nedeniyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinde yatarak tedavi gören ve tedavileri süresinde Hastane ortamında bulunarak sınıflarına devam eden öğrenciler için karne töreni düzenlendi.

Törene; Hastanede görev yapan öğretmenler, Hastane müdürleri, sağlık çalışanları, hasta yakınları ve öğrenciler katıldı.

“Türkiye’de örnek hastane sınıfıyız”

Hastane sınıfı hakkında bilgi veren uzman öğretmen Necati Er, ülkemizin; gerek donanım gerekse öğrenci kapasitesi bakımından en kapsamlı hizmet veren ve bünyesinde ilk ve ortaöğretim ile lise hastane sınıfını bulunduran örnek hastane sınıfı olduklarını belirtti.

Necati Er, konuşmasında öğrencilere yönelik faaliyetlerden bahsederek “İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, burada okullarındaymış gibi eğitimlerini almaktalar. Sınıfımızda 2021 – 2022 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde başarılı çalışmalar yapılırken, Hastane ortamında dönem içinde 1 aydan fazla kalan öğrencilerimizin okullarına notları gönderilerek sınıflarını geçmeleri ve karne almaları sağlandı. Ayrıca, 8. sınıftaki 2 öğrencimiz, LGS Sınavı’na Hastane ortamında alındı. Eğitim yılı sonunda düzenlediğimiz törenimizde bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara şahsım ve öğrencilerim adına teşekkür ediyor, öğrencilerimize acil şifalar diliyorum.” dedi.

Ardından öğrencilere karne ve hediyeleri takdim edildi.

X
Secure Login

This login is SSL protected