MENU

Türkiye’nin En Büyük Öğrenci Yurdu OMÜ’de Yükseliyor
08 February 2022, Tuesday - 16:03
Updated: 01 March 2022, Tuesday - 18:33
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kurupelit Yerleşkesi’nde inşa edilen ve Türkiye’nin toplu hâlde bulunan en büyük öğrenci yurdunun inşaat çalışmalarında yapım aşamasının yüzde 30'u geçtiğini belirterek, yurdun yarı kapasite ile eylül ayında 2 bin öğrenciyi ağırlayacağını dile getirdi.

Vali Zülkif Dağlı, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ile birlikte 248 milyon TL bütçeli 4 bin kişilik öğrenci yurdu inşaatını inceledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının aynı yerde toplu olarak bulunan en büyük yurdu özelliğine sahip kompleks, 12 blok hâlinde toplam 113 bin 186 metrekare üzerine inşa ediliyor.

Vali Dağlı “2 bin kişilik bölümü eylül ayına yetiştireceğiz”

Yurdun yarı kapasite ile eylülde hizmete açılacağını belirten Vali Zülkif Dağlı “Öğrencilerimizin yurt sorununu çözmek amacıyla 29 Eylül'de burayı ziyaret etmiştik. Aradan 4 buçuk ay geçti. İlerlemeyi gördük. O dönemde inşaatın fiziki gerçekleşmesi yüzde 25 civarındaydı. Şu anda yüzde 30'u geçtiğini görüyoruz. Burası 4 bin kişi kapasiteli ve toplu hâlde aynı yerde bulunan Türkiye'nin en büyük yurdu. 8 adet yurt bloğu, 2 adet sosyal donatı bloğu ve konferans salonları var. Çok devasa bir eserin önünde bulunuyoruz. Yüklenici firma yapım işini oldukça hızlandırdı. Buranın en azından 2 bin kişilik yurt bölümünü eylül ayına yetiştireceğiz. Kalan 2 bin kişilik bölümü de en geç ara tatile yani 2023 Ocak ayına yetiştirmeyi planlıyoruz. Bu yurt, Gençlik ve Spor Bakanlığının da çok önemsediği bir proje. Geçen yıl öğrencilerimizi 1 ay misafirhanelerimizde ağırladık. Öğrenci sayımız bundan sonra daha da artacak. Yani kısaca eylül ayında bu yurdun yarısı hizmete açılacak.” bilgisini paylaştı.

Otel konforunda olacak

Yurdun otel konforunda olacağına işaret eden Vali Dağlı “4 bin kişi devasa bir rakam. Aynı anda 4 bin kişinin kalabilmesi, gerçekten müthiş bir proje olduğunu gösteriyor. Bu manada merkezde öğrencilerin barınmasına yönelik bir sıkıntımız kalmayacak. Teknolojik anlamda lüks bir otel odası neyse bu yurt da o şekilde tasarlanıyor. Odalar geniş ve ferah. İçerisinde tuvalet ve banyolar da mevcut. Her şeyi ile bakımlı, pırıl pırıl bir yer olacak. Odalarımız 3 - 4 kişilik olacak. Koğuş sistemi artık bitti. Onlar eskidendi. 1 veya 2 kişilik oda tipi artık dünyada da yok. Onun için 3 - 4 kişilik odalar tercih ediliyor.” diye konuştu.

4 bin kişilik dev bir kompleks

İnşaatı devam eden 4 bin kişilik yurdun içerisinde; 8 adet yurt bloğu, 2 adet sosyal tesis bloğu, 2 adet çok amaçlı salon, 246 araçlık otopark ve 2 adet de açık spor sahası olacak.

X
Secure Login

This login is SSL protected