MENU

OMÜ YÖS’ün Tanıtım Faaliyetleri Hız Kesmeden Sürüyor
23 February 2021, Tuesday - 12:41
Updated: 23 February 2021, Tuesday - 12:57
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Giriş 2021 Sınavı (OMÜ YÖS),  Uluslararası İlişkiler Birimi ve Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) işbirliğiyle 22 Mayıs 2021 Cumartesi günü Türkiye saati ile saat 13.00'de gerçekleşecek.

Bu yıl 40 ülke ve 70 merkezde yapılması planlanan “OMÜ YÖS” sınavı ile ilgili sınav tanıtım ve bilgilendirme toplantıları COVID-19 salgını koşulları gereği çevrimiçi olarak yurtdışı merkezlerde hız kesmeden sürüyor.

OMÜ YÖS 2021 tanıtım organizasyonu aşamasında,Türkiye Maarif Vakfının da desteğiyle, Afganistan Sınav Merkezi için Kabil Kız Lisesi, Kandahar Kız Lisesi, Kabil Uluslararası Okul Kız Mezunları, Kabil Erkek Lisesi, Celalabad Erkek Lisesi, Kandahar Erkek Lisesi, Kabil Uluslararası Okul Erkek Mezunları, Herat Erkek Lisesi, Mezar-ı Şerif Erkek Lisesi, Şibirgan Erkek Lisesi, Mezar-ı Şerif Kız Lisesi, Herat Kız Lisesi, Akça Habibe Kadiri Kız Lisesi, Şibirgan Kız Lisesi, Darul Ulum Lisesi ve “Nijer-Niamey” sınav merkezimiz içinse CSP Maarif, Ecoles de l'amitié nigero-Turque, Franco Arabic ve Mevlana Koleji’nde bilgilendirme ve tanıtım toplantıları çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Doç. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, UZEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Atsız, Prof. Dr. Rıfat Günday, Öğr. Gör. Tolga Arslan, Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Tütüncü, TÖMER Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Yahya Kurt, Doç. Dr. Recep Demir, Öğr. Gör. Khaled Khalifa Abdelazim Khallaf ve diğer akademik ve idari personellerimizin katkısıyla düzenlenen çevrimiçi toplantılarda “OMÜ YÖS” sınavına Üniversitenin yurtdışı merkezlerinden katılacak adaylara, Samsun şehri, OMÜ kampüs içi barınma ve burs imkânları, kayıt ve bölüm kontenjanları hakkında İngilizce, Farsça, Arapça ve Fransızca  bilgi verildi.

Toplantılarda OMÜ’de öğrenim gören ya da OMÜ’den mezun olan yabancı uyruklu öğrenciler de katkı sağladı. Yurtdışında okuyan yaklaşık 20 farklı okulun öğrencileri, çevrimiçi toplantılar sayesinde OMÜ hakkında ayrıntılı ve güncel bilgiye ulaşma imkânı buldu.

OMÜ YÖS’e girecek adaylar başvuru ve ödemelerini yos.omu.edu.tr adresinden 25 Ocak - 16 Nisan 2021 tarihleri arasında yapabilir.

 

 

X
Secure Login

This login is SSL protected