MENU

OMÜ KÖKMER, I. Temel Kök Hücre Teknikleri Uygulamalı Eğitimini Başarıyla Tamamladı
29 November 2022, Tuesday - 17:21
Updated: 29 November 2022, Tuesday - 17:21
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kök Hücre Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÖKMER) tarafından düzenlenen “I. Temel Kök Hücre Teknikleri Uygulamalı Eğitimi” başarılı bir şekilde tamamlandı.

Açılışta değerlendirmelerde bulunan KÖKMER’den sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Üniversitemizin Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiğini ve KÖKMER’in gerçekleştirdiği çalışmalar, projeler ve eğitim faaliyetleri ile önemli bir ivme kazandığına değinerek katılımcılara çalışmalarında başarılar diledi.

Düzenlenen eğitimde katılımcılara, sağlık ve temel bilimler alanında önemli bir terapötik ve Ar-Ge potansiyeli barındıran, ülkemizde ve dünyada farklı bilim dallarında yaygın çalışma alanına sahip kök hücrelerin biyolojisi, çeşitleri, rejeneratif potansiyelleri, izolasyon ve karakterizasyon yöntemleri ve etik unsurlar hakkında 8 saatlik bir teorik eğitim sonrasında fare kemik iliğinden ve insan periferik kanından mononüklear hücre izolasyonu, insan adipoz dokudan enzimatik ve eksplant yöntemle mezenkimal kök hücre izolasyonu ve kök hücrelerin farklı yöntemler ile karakterizasyonu konularında uygulamalı eğitimler verildi.

Ayrıca eğitimde araştırmacılara, hücre kültürü çalışmalarının ve deneylerinin laboratuvar koşullarında nasıl gerçekleştirileceği, elde edilen sonuçların nasıl analiz edileceği ve kök hücre kültürü laboratuvarı ekipmanlarının neler olduğu teorik ve uygulamalı olarak anlatılarak kök hücre alanında proje geliştirme ve multidisipliner iş birliklerine değinildi.

“Önümüzdeki dönemlerde de eğitim serilerine devam etmeyi planlamaktayız”

Eğitim hakkında konuşan Merkez Müdürü Öğr. Gör. Dr. Melek Yüce, “Merkez olarak ilkini düzenlediğimiz I. Temel Kök Hücre Teknikleri Uygulamalı Eğitimi’nde yoğun, ama bir o kadar da enerjisi yüksek, verimli ve keyifli bir programın ardından katılımcıların mutlu ayrılması ekip olarak bizleri de mutlu etti. KÖKMER olarak üstlendiğimiz misyon doğrultusunda öğrencilere ve bilim insanlarına eğitim programları düzenleyerek bilimsel verinin ve bilginin aktarılmasını sağlamak amacı ile Ar-Ge çalışmaları ile birlikte önümüzdeki dönemlerde eğitim serilerine devam etmeyi planlamaktayız. Bu konudaki desteklerinden ötürü üniversite yönetimimize, çalışma arkadaşlarıma ve sponsor firmalara ayrıca teşekkür etmek isterim.” ifadelerini kullandı.

Katılımcılara, oldukça verimli geçen ve birebir uygulama yapma fırsatı buldukları yaklaşık 24 saatlik uygulama eğitimi sonunda katılım belgeleri takdim edildi. Eğitimler; Merkez Müdürü Öğr. Gör. Dr. Melek Yüce, Öğr. Gör. Dr. Esra Albayrak, Arş. Gör. Çağrı Gümüşkaptan ve Öğr. Gör. Dr. Yaşam Barlak tarafından verildi.

 

X
Secure Login

This login is SSL protected