MENU

FISU’nun Dördüncü Günü Wushu'nun Final Muay Thai’nin Başlangıç Heyecanına Sahne Oldu
25 September 2022, Sunday - 14:28
Updated: 25 September 2022, Sunday - 14:28
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

FISU Üniversiteler Dünya Kupası Dövüş Sporları dördüncü gününde Wushu branşının alt dalı olan kadınlar Jianshu, erkekler ve kadınlar Nanquan, erkekler Gunshu finalleri, Sanda erkekler ve kadınlar finalleri ve Muay Thai ön eleme müsabakalarıyla devam etti.

Wushu finalleri alt kategorisi olan  Jianshu kadınlar mücadeleleri ile başladı. Müsabakalarda ilk altın madalyanın sahibi Hong Kong’dan Hui Yu Lydia Sham oldu. Ardından gerçekleşen erkekler ve kadınlar Nanquan finallerini ise erkeklerde Malezyalı Wai Leong Calvin kazanırken, kadınlarda ise Hong Konglu sporcu Po Yan Lau kazandı. Erkekler Gunshu finalinde ise mutlu sona ulaşan isim Cheong Wan Tan oldu. Maçı takip edenlerin arasında FISU Yürütme Komitesi Üyesi Gabriel Kothofa da yer alıyordu ve müsabakaları büyük bir ilgi ve heyecanla takip etti.

FISU’da bugün başlayan Muay Thai mücadeleleri İlkadım Okçuluk ve Spor Salonunda seyircilerle buluştu. Ringte kadınlar ve erkekler kategorisi olarak toplam 28 sporcu yarıştı. 11 sporcu ise organizasyona ev sahipliği yapan ülkemiz öğrencilerinden oluşuyor.
Kadınlar 51 kiloda Türkiye’den Tuğbanur Kıvrak, 54 kiloda Ezgi Keleş, erkekler 57 kiloda Samet Kartal, erkekler 63.5 kiloda Alperen Avcı, kadınlar 63.6 kiloda Sultan Ünal, erkekler 67 kiloda Kubilay Tarhan, 75 kiloda Halil Aslanbaş ve +91 kiloda Muammer Can Şahin üst tura çıkarken, Ukrayna’dan 75 kiloda Vladyslav Hryhorıev ve 86 kiloda Filistin’den Ahmad Helal, 63.5 kiloda Filistinden Ameer Amle, 67 kiloda Birleşik Arap Emirlikleri’nden Mohamad Mardı, 81 kiloda Moldava’dan Artiom Lıvadarı ve Fransa’dan Melvin Saint Pıerre bir üst tura çıktı.

Final aşamasına gelinen Wushu alt kategorisi olan Sanda’da erkekler 52 kilo yarı finalinde Türkiye temsilcisi Taner Kalkan, 60 kiloda Abdullah Ertaş, 70 kiloda Nusret Kayhan Altunkaya, 80 kiloda Yunus Emre Batan ikinci olarak gümüş madalya almaya hak kazandı. Kadınlar finalindeyse 48 kiloda temsilcimiz Hayriye Hançer Türksoy, kadınlar 52 kiloda Endonezya’dan Tharisa Dea Florentına, kadınlar 60 kiloda İran’dan Mohana Rahimi altın madalyayı ülkesine götüren isimler oldu.

X
Secure Login

This login is SSL protected