MENU

FISU’da Aynı Günde Boks ve Karatede Ön Eleme, Muay Thai’de Yarı Final, Güreşte Final Heyecanı Yaşandı
28 September 2022, Wednesday - 12:17
Updated: 28 September 2022, Wednesday - 12:17
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

FISU Üniversiteler dövüş sporları kupası yedinci gününde Boks ön elemeleri, Karate ön elemeleri, Muay Thai yarı finalleri ve Güreş finalleri ile devam etti.

FISU’da gün itibariyle başlayan boks mücadeleleri Yalçın Taşmektepligil Spor Salonunda seyircilerle buluştu. Ringde erkekler ve kadınlar kategorisi olarak toplam 36 sporcu ter döktü. Bu sporcuların 7’si ülkemiz sporcularından oluşuyor.

Boks programı güne ilk olarak kadınlar 60 kilo ile başladı. Üst tura ilk yükselen isim Japon sporcu Rınka Tanaka oldu. Tanaka’yı ise Alman Lena Marıe Buechner ve sporcularımız Urguya Us ve Gizem Özer takip etti. Ardından müsabakalara erkekler 63.5 kilo ile devam edildi. Üst tura çıkmaya hak kazanan sporcular ise İrlandalı Darren OcConnor, Fransız Enzo Grau, Ukraynalı Danylo Lozan ve bir diğer Ukraynalı isim Bozorboı Matyakubov oldu. Erkekler 80 kilodaysa Alman boksör Oliver Gınkel, Kırgız Omurbek Bekzhıgıt Uluu, Ukraynalı Ivan Papakın ve Koreli Sungmin Hong üst tura yükseldi. Erkekler 92 kiloda ise 4 müsabaka oynandı. Bir sonraki tura adını yazdıranlar Ukraynalı boksörler Vıtalıı Stalchenko ve Yevhenıı Pavlovskyı, Kırgız Bakyt Toktosun Uulu ve sporcumuz Emir Büyükdağ oldu. +92 kilo oynanan müsabakalarda üst tura adını yazdıranlar ise Ukraynalı Dmytro Lovchynskyı ve Hırvat boksör Luka Pratlıacıc oldu.

Muay Thai’de yarı final heyecanı ise tüm hızıyla başladı. Müsabakalarda toplam 24 kişi yarıştı ve 12 kişi finale kaldı. 6 kategoriden oluşan Muay Thai; erkekler olarak 4, kadınlar olarak 2 kategoriye ayrıldı.

Erkekler 54 kiloda Birleşik Arap Emirlikleri’nden Mohammed Touizi ve Tayland’dan Pornpipat Nthinant, 60 kiloda Türkiye’den Bekir Karaömeroğlu ve Tayland’dan Phakphum Kaithin, 63.5 kiloda Türkiye'den Tunahan Atar ve Filistin'den Ameer Amle, 71 kiloda İtalya’dan Alein Lonnoe ve Ukrayna’dan Vladyslav Yeremenko, 81 kiloda Moldova'dan Artiom Livardi ve Ukrayna’dan Artur Struchenkov finale çıkmaya hak kazandı. Zorlu geçen erkekler müsabakasının ardından son kategori olan kadınlar 67 kilo oyunları gerçekleşti. Kadınlar 67 kiloda Ukrayna’dan Tetiana Hamarko ve Filistin'den Dana Akef Batanji finale çıkmaya hak kazandı.

Güreşin ikinci günü final müsabakalarıyla devam etti. Müsabakaların akabinde ödül töreni gerçekleştirildi.

Erkekler 61 kiloda ülkemizden Ahmet Duman birinci olurken Ukrayna’dan Andrii Bilichuk ikinci, sporcumuz Ahmet Taş üçüncü ve Moğolistan’dan Battulga Raash dördüncü oldu. 79 kiloda İran’dan Vahide Esmaeılzadeh birinci olurken temsilcilerimiz Ramazan Sarı ikinci, Hamza Yusuf Işık üçüncü ve Slovakya’dan Jakup Sykora dördüncü oldu. Tüm hızıyla devam eden güreş müsabakalarında erkeklerin son kategorisi olan 97 kiloya geçildi. 97 kiloda İran’dan Danyal Sharıatına birinci olurken Ukrayna’dan Daniil Pıslypenetes ikinci, ülkemizden Arif Özen üçüncü ve Türkmenistan’dan Shatlyk Hemelyayev dördüncü oldu. Erkekler kategorisinin hemen ardından kadınlar kategorisine geçildi. Kadınlar 62 kiloda Ukrayna’dan Iryna Kolıadenko birinci olurken sporcumuz Ebru Dağbaşı ikinci, Meksika' dan Alejandra Rıvera Arrıaga üçüncü ve temsilcimiz Elmas Çelik dördüncü oldu.

Karate ise turnuvaya eleme maçlarıyla başlangıç yaptı. Sabah Kata müsabakaları gerçekleştirildi. Erkekler Kata’da Enes Özdemir finale kaldı. Kadınlar Kata müsabakasında Damla Pelit ve Keyda Nur Çolak finale adını yazdıran isimler oldu. Cuma günü 2 Türk sporcu finalde karşı karşıya gelecek. Kata müsabakaları bittikten sonra Kumite müsabakaları yapıldı. Kadınlar -61, -68, +68 kilo ile erkekler -75, +84 ve -84 kilo eleme maçları yapıldı. Bu maçların finalleri ise cuma günü gerçekleşecek. Karşı karşıya gelen sporculardan -75 kiloda Enes Bulut finale kalan bir diğer Türk Sporcu oldu.

X
Secure Login

This login is SSL protected