İmmünoloji ve Nöroimmünoloji Öğrenci Okulu başladı
08 Nisan 2016, Cuma - 16:00
Güncelleme: 12 Nisan 2016, Salı - 10:19

VI. Temel İmmünoloji ve Nöroimmünoloji Öğrenci Okulu Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.

Ankara Nöroimmünoloji Derneği (ANİD) ve OMÜ Sağlık Klubünün işbirliğinde gerçekleşen ve iki gün boyunca sürecek olan eğitime Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Türkiye’de ki yirmi tıp fakültesinden yüze yakın öğrenci ve yirmi akademisyen katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kolbakır , “Bu organizasyon bizim tıbbi olarak ve sosyal olarak sorumluluk aldığımız bir proje oldu. Altı kez değişik üniversitelerde değişik öğrenci guruplarıyla beraber bu konuyu daha derinlemesine incelemek hocalarımızın çok ciddi katkılarıyla beraber gerçekleşiyor. Bu noktada emeği geçen ve projeyi destekleyen herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi.

ANİD’den Aslı Tuncer ise derneğin kuruluşundan ve yaptığı faaliyetlerden bahsetti Tuncer, “Burada ki amaç kinik araştırmalarla temel bilimi birleştirmek, iki farklı gibi görünen bakış açısının birbirini destekleyerek yürümesini sağlamak ve yine tıbbi eğitim alan genç bireylerin motivasyonunu arttırmaktır. Bu okullara katılımda öğrenci sayımız sürekli şekilde artmaktadır.” diye konuştu.

Ardından Emin Kansu ve Dicle Göç konuşmalarında Nöroimmünoloji konusundaki farkındalığı arttırmak ve immünolojinin temel kavramları üzerinde durdu. İki gün boyunca sürecek olan eğitimde sözel ve poster sunumları yapılacak ve klinik uygulamalar gerçekleştirilecek.