Her Yerde Kütüphane
24 Mart 2016, Perşembe - 00:00
Güncelleme: 25 Mart 2016, Cuma - 16:30

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan  “Her Yerde Kütüphane” projesinin açılışı Çamlık Park'ta yapıldı.

Bu dönem uygulamaya konan Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında hazırlanan projeyle, hafta sonunu parkta geçiren Vezirköprü halkının kitaplardan faydalanmasını amaçlayan öğrenciler, Çamlık Park'ta kurdukları kütüphaneyle projenin ilk etkinliğini tamamladı.

Etkinliğe İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Garnizon Komutanı Ömer Aydoğan, Belediye Başkanıİbrahim Sadık Edis, Başsavcı Vekili Ferit Yamer, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yücel Karahasanoğlu, Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gonca Özdemir Tarı, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte, projede her yaştan, her insanın kitaplara ulaşarak okuyabilmesinin hedeflendiğini ifade eden Öğretim Görevlisi Elif Cansız, kitapların belediye, kütüphane ve kitapseverlerden temin edildiğini söyledi.

İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ise, gençleri internet başından kaldırıp kitap okumaya teşvik eden bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek, yeniden kitaba dönüş açısından projenin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Bu tür etkinlikler için her türlü desteğe hazır olduklarını belirten Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis'in konuşmasının ardından verilen ikramla açılış sona erdi.