GSF’de Konferans ve Sergi Etkinlikleri
23 Mart 2017, Perşembe - 15:31
Güncelleme: 23 Mart 2017, Perşembe - 15:55

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda “Kültürün ve Bilginin Yansıma Aracı Olarak Yazı” ve “Geometrinin Yazı Hali Ma’kıli ve Kufi” konulu konferans düzenlendi.

“Kültürün ve Bilginin Yansıma Aracı Olarak Yazı” adlı konferansı Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Anasanat Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Yusuf Keş konuşmacı olarak katılırken; “Geometrinin Yazı Hali Ma’kıli ve Kufi” başlıklı konferansı ise yine aynı üniversiteden Bilişim ve Teknoloji Koordinatörü Grafik Tasarımcı İbrahim Kuş verdi.

Konferansa Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Konferansın ardından Doç. Dr. Yusuf Keş’in Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde “Grafik Tasarım ve Afiş Sergisi”nin açılışı da gerçekleştirildi.

Bir günde üç etkinlik gerçekleştiren Güzel Sanatlar Fakültesi, akademisyenlere ve öğrencilerine matematik ve sanat pratiklerinde bilimsel ve sanatsal bileşkeleri farklı bakış açılarından bir kez daha değerlendirme şansı vermiş oldu.