57. Piyade Alay Sancağı Rektör Bilgiç’e Takdim Edildi
20 Mayıs 2017, Cumartesi - 14:57
Güncelleme: 28 Haziran 2017, Çarşamba - 09:57

Geçen ay Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından Conkbayırı'nda düzenlenen törenle  Ondokuz Mayıs Üniversitesine (OMÜ) emanet edilen 57. Piyade Alayı Sancağı, Samsun Valiliği tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’e takdim edildi.

Samsun Valiliği önündeki tören alanında gerçekleşen bayram kutlamaları çerçevesinde düzenlenen sancak takdim töreninde daha önce sancağı teslim alan OMÜ Öğrenci Konseyi öğrencileri Tayyip Abdullah Telli ve Köksal Terzi, 57. Alay Sancağı’nı Rektör Bilgiç’e teslim etti.

“Sancak nöbetini gururla tutacağız”

Takdim töreninde konuşan OMÜ öğrencisi Tayyip Abdullah Telli, “Bu mukaddes sancak nesilden nesile aktarılması amacıyla her yıl elden ele bir üniversiteye devredilmektedir. 57. Alay Sancağı’nın nöbet sırası bu sene Ondokuz Mayıs Üniversitesindedir. Sancağımızı Rektörümüz Prof. Dr. Sait Bilgiç hocamıza teslim etmekten onur ve gurur duyuyoruz. Sayın Rektörümüz nezdinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve sevgili Samsunumuza gururla tutacağımız bu nöbet devamınca başarılar diliyoruz.” dedi.

Ardından öğrenciler Tayyip Abdullah Telli ve Köksal Terzi 57. Alay Sancağını Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’e takdim ettiler.

“Sancak teslimiyle heyecanımız dorukta”

57. Alay Sancağı’nı öperek teslim alan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise yaptığı konuşmada, “19 Mayıs coşkusunu yaşarken 57. Alay Sancağı’nın teslimiyle bu heyecanımız doruğa çıkmıştır. Büyük bir onurla kahramanlık destanı yazan kahramanlarımızın sembolü olan sancağı teslim almış durumdayız. Teslim aldığımız sancakla, yüklendiğimiz sorumluluğun önemini biliyoruz, gereğini de yerine getireceğiz. 19 Mayıs 1919 ile başlayan Milli Mücadelenin ilham kaynağı olan Çanakkale Kahramanlığı, elbette ki gurur duyacağımız bir kahramanlıktır. Ama bu yetmez. O günlerden ders çıkarmak zorundayız. Hep ölerek kahraman kalmamanın yollarını bulmak zorundayız.

Bize üzerinde özgürce yaşayabileceğimiz vatan toprağını teslim etmek için gencecik yaşlarında gözlerini kırpmadan toprağa düşen kahramanların bıraktığı bu vatan toprağını gelecek nesillere, üzerinde hem özgür bir şekilde yaşayabilecekleri hem gurur duyabilecekleri hem de dünyanın en medeni toplumunun yaşayabileceği güzel bir biçimde bırakmak zorundayız. Biz Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak bunun farkındayız. Bu ülkenin gelişmesine katkı sağlayacak her türlü çalışmanın içerisinde olmaya söz verdik.” diye konuştu.

57. PİYADE ALAYI SANCAĞI SAMSUNLULARLA BULUŞTU

* 57. ALAY SANCAĞI RAMAZAN BOYUNCA CAMİİLERDE SERGİLENECEK