57. Piyade Alayı Sancağı Samsunlularla Buluştu
19 Mayıs 2017, Cuma - 15:06
Güncelleme: 20 Mayıs 2017, Cumartesi - 02:04

Çanakkale Savaşı’nda gösterdiği kahramanlıklarla adını dünya tarihine yazdıran “57. Piyade Alayı”nın canları pahasına koruduğu Sancak, bir yıl boyunca emanet edildiği Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından sergilenmeye başlandı.

Geçen ay Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından Conkbayırı'nda düzenlenen törenle  Ondokuz Mayıs Üniversitesine emanet edilen 57. Piyade Alayı Sancağı, 19 Mayıs Atarük’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Samsun’da Büyük Cami'de halkla buluşturuldu.

OMÜ Öğrenci Konseyi öğrencileri tarafından teslim alınan Sancak, Samsun Büyük Cami’de, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Kimi vatandaşlar sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparken kimisi de sancak ile fotoğraf çektirdi.

Sancağı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril ve yönetim kurulu da ziyaret ederek üniversite yönetimine teşekkür etti.

Ayıca, sergilenen sancağı, 1954 yılında Gelibolu’da 58. Piyade Alayı'nda asker olan 87 yaşındaki İbrahim Bayrak da ziyaret ederek dualar okudu.

“Bizim İçin Onur Verici”

Sancağı ziyaretinde konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç yaptığı açıklamada, “Bugün bizim için çok anlamlı bir gün. İlhamını Çanakkale kahramanlarından alan Millî Mücadele’nin başladığı şehirde, Çanakkale kahramanlarının sembolü haline gelmiş 57. Alay Sancağı’nı Çanakkale 18 Mart Üniversitesinden teslim aldık.

Bizim için onur verici ve anlamlı bir durumdur. Bu sancağın yüklendiği sembolü ve hatıraları yaşatmaya çalışacağız. Bu emaneti bir yıllık bir süre içerisinde koruyacağız ve tüm faaliyetlerimizde sergileyeceğiz. Allah bu millete yeniden Kurtuluş Savaşı yaşatmasın. Karşılaştıkları zor şartlara rağmen, kendisine vatan bildiği toprakları çiğnetmemek uğruna, gencecik yaşlarda bir bir ölümü nasıl göze aldıklarını bu sancağa baktıkça bir kez daha hatırlamış olduk.” diye konuştu.

Haber ve Fotoğraflar : Gökhan Çetin