1908 Proje Çağrısı-Hayvansal Üretime ve Ürün Geliştirmeye Yönelik AR-GE ve Yenilikçilik Projeleri
1908 ÇAĞRILI PROJELER
Hayvansal Üretime ve Ürün Geliştirmeye Yönelik AR-GE ve Yenilikçilik Projeleri
Başlangıç ve Ön Araştırma Niteliğindeki
ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME PROJELERİ DESTEĞİ
Üniversitemiz öğretim elemanlarının hayvansal ürünlere yönelik AR-GE ve yenilikçilik kapsamında başlangıç ve ön araştırma niteliğindeki araştırmalarını desteklemek amacıyla Proje Yönetim Ofisi tarafından 1908 kodlu proje çağrısına çıkılmıştır. Proje başvuruları için: bap.omu.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
ÇAĞRININ KAPSAMI
Hayvansal ürünlere yönelik;
Büyükbaş, küçükbaş, kümes hayvancılığı, arı ve arıcılık ürünleri kapsamında, aşağıda belirtilen konulardaki projeler desteklenecektir.
• İnsan beslenmesine yönelik yenilikçi hayvansal ürünlerinin geliştirilmesi,
• Fonksiyonel hayvansal ürünlerinin geliştirilmesi,
• Hayvansal kökenli gıda ambalaj malzemelerinin geliştirilmesi,
• Hayvansal kaynaklı gıda katkı maddelerinin geliştirilmesi,
• Yeni işleme ve muhafaza yöntemleri (ısısal ve ısısal olmayan) ile hayvansal ürünlerinin geliştirilmesi,
• Hayvansal ürünlerde taklit ve tağşişin tespitine yönelik yenilikçi yöntemlerin geliştirilmesi,
• Hayvansal ürünlerde raf ömrünün artırılması ve raf ömrü test çalışmaları,
• Halen endüstriyel üretimi olmayan geleneksel veya yöresel ürünlerin geliştirilmesi, iyileştirilmesi ve endüstriyel boyutta üretimine yönelik AR-GE çalışmaları,
• Yeni fermente ürünlerin geliştirilmesi,
• Hayvansal kaynaklı gıda takviyeleri ve özel beslenme (yaşlı, sporcu, hasta, bebek vb.) ürünlerinin geliştirilmesi
• Hayvan beslenmesine yönelik yenilikçi yöntemlerin geliştirilmesi
ÇAĞRI KOŞULLARI
Çağrı kapsamında 30 bin TL’ye kadar proje bütçesi sağlanacaktır. *
Proje başvuru tarihleri: 10 - 21 Ocak 2022
Proje süresi: En fazla 6 ay
*Projenin niteliğine göre üst yönetim proje bütçesinde artırım yapabilir.
** Disiplinlerarası projeler öncelikli olarak desteklenecektir.


