MENU

OMÜ Kurupelit Kampüsü Kuş Yemlikleri ile Donatıldı
09 May 2024, Thursday - 15:29
Updated: 09 May 2024, Thursday - 15:29
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kuş Gözlem Topluluğu üyeleri tarafından Kurupelit Kampüsünde kuş yemlikleri yapılarak birçok ağaca asıldı.

Topluluk Başkanı Mehveş Zülal Cansever, kuşların kuluçka ve yavru besleme dönemlerinde hızlı ve kolay bir şekilde beslenebilmelerini sağlamak amacıyla farklı tasarımlara sahip kuş yemlikleri geliştirdiklerini belirtti.

Yemliklerin kuşların besin ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlamanın yanı sıra, el becerilerinin gelişimine katkı sağlayarak topluluk üyelerinin bir araya gelmesini ve kaynaşmasını destekleyen keyifli bir faaliyet olarak değerlendirdiklerini söyleyen Cansever, “Proje genellikle tohumla beslenen türleri desteklemekle birlikte, göçmen kuşların konaklama süreçlerinde yağ depolama ihtiyaçlarını karşılamaları için de yemliklerin kullanılması planlanıyor.” diye konuştu.

Çevresel faktörlerin üreme başarısını önemli ölçüde etkilediğini belirten Ornitoloji Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kiraz Erciyas Yavuz, oluşturulan ek beslenme fırsatının, kuşların yiyecek bulma çabalarını azaltmayı amaçladığını söyledi. Yavuz ayrıca, Kuş Gözlem Topluluğu üyelerinin takip edeceği yemliklerin yenilenmesinin planlandığını ifade etti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ornitoloji Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kiraz Erciyas Yavuz,

Yapılan gözlem çalışmalarıyla hangi kuşların yemliklerden faydalandığı belirlenerek, çekilen fotoğraflar OMÜ Kampüs Kuşları kitabında yer alacak.

X
Secure Login

This login is SSL protected