MENU

TÜBİTAK - CHIST-ERA IV (ERA-NET) 2022 Yılı Çağrısı Açıldı
15 December 2022, Thursday - 10:34
Updated: 15 December 2022, Thursday - 10:35
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

CHIST-ERA IV ERA-NET projesi Ufuk 2020 Programı Bilimsel Mükemmeliyet alanında Yeni ve Gelişen Teknolojiler (FET-Future and Emerging Technologies) programında desteklenmiş olan bir ERA-NET Cofund projesidir. 

ERA-NET Çağrısı Hakkında Genel Bilgiler:

A. Çağrıya katılan ülkelerin listesine https://www.chistera.eu/call-2022-announcement adresinden ulaşabilirsiniz. Çağrı için oluşturulacak Konsorsiyum’un bu ülkeler arasından en az 3 farklı ülkeden ortak içermesi gerekmektedir.
B. Çağrıya sunulabilecek projelerin konularI:
-Merkezi Olmayan ve Dağıtılmış Sistemlerde Güvenlik ve Gizlilik  (Security and Privacy in Decentralised and Distributed Systems (SPiDDS))
-Kablosuz Yapay Zekaya doğru Makine Öğrenimi Tabanlı İletişim Sistemleri (Machine Learning-based Communication Systems, towards Wireless AI (WAI))

C. Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları kabul edilen bütçeleri üzerinden %100 destek oranı ile desteklenecektir. Büyük ölçekli özel kuruluşlar kabul edilen bütçeleri üzerinden %60 ve KOBİ'ler kabul edilen bütçeleri üzerinden %75 destek oranı ile desteklenecektir.
D. Proje süresi en fazla 36 ay olabilir.
E. Ülkemizden başvuracak bir proje; TÜBİTAK tarafından PTİ ve kurum hissesi hariç toplamda en fazla 2,5 Milyon TL ile desteklenebilecektir.
F. CHIST-ERA IV web sayfasından (http://www.chistera.eu/) yapılacak başvurunun son tarihi (Konsorsiyum adına Koordinatör yapacaktır.):  2 Şubat 2023 17:00 (Orta Avrupa Saati).

Çağrı metni, başvuru koşulları ve ortak aramak için TÜBİTAK internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Proje Yönetimi Ofisi Başkanlığı
Dış Kaynaklı Projeler Ofisi

X
Secure Login

This login is SSL protected