Rektör Prof. Dr. Ünal, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Her Bireyin Tüm Hizmetlere Eşit Şekilde Erişebildiği Bir Gelecek Temenni Ediyorum"
02 Aralık 2021, Perşembe - 18:02
Güncelleme: 05 Aralık 2021, Pazar - 18:49

Değerli OMÜ Ailesi,

Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak öğrencilerin eğitim-öğretim süreçlerinin verimli geçmesi ve öğrencileri ülkemizin gelişimine katkı sunacak bireyler olarak yetiştirmek amacıyla hep birlikte, tüm gayretimizle çalışıyor, OMÜ ailesinin her bireyinin topluma tam ve etkin katılımı için ötekileştirici ve ayrımcı uygulamaları ortadan kaldırarak, fırsat eşitliğine dayalı mesleki ve akademik eğitim ortamlarını oluşturmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu noktada, karar alma süreçlerine gerek öğrencilerimizi gerekse personelimizi dâhil ederek birlikte hareket etmeye özen gösteriyoruz. Ayrıca, engellilik konusunda toplumsal farkındalık yaratacak sosyal faaliyetler ve bilimsel çalışmalar üretme çabasındayız.

Birleşmiş Milletler tarafından bir farkındalık ve bilinçlendirme günü olarak kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü bir kutlama, tebrik günü olarak değil, engelli bireylerin eğitim, istihdam, sağlık, bağımsız yaşam, erişilebilirlik ve diğer birçok alandaki sorunlarının tekraren gözden geçirilmesi gereken önemli bir gün olarak algılıyoruz.

Yalnızca 3 Aralık’ta değil, ayrımcılığın ve ötekileştiriciliğin olmadığı, farklılıklara saygının toplumsal ilke olarak benimsendiği ve her bireyin tüm hizmetlere eşit şekilde erişebildiği bir gelecek temennisiyle…

Prof. Dr. Yavuz ÜNAL