OMÜ, Endonezya’daki Partner Üniversitelerle İş Birliği Zeminini Sağlamlaştırıyor
25 Mayıs 2023, Perşembe - 14:07
Güncelleme: 08 Temmuz 2023, Cumartesi - 13:18

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda Uzak Doğu ülkelerinden Endonezya’da gezisini sürdüren Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Politeknik Negeri Jakarta (PNJ) Üniversitesini ziyaret etti.

Ziyarette OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal; Mart 2022 tarihinde imzalanan protokol uyarınca OMÜ’nün partner üniversitelerinden biri olan Politeknik Negeri Jakarta Üniversitesi ile bilimsel iş birliği ağının güçlendirilmesi, öğrenci değişim programlarının geliştirilmesi, ortak proje üretmenin teşvik edilmesi, her iki üniversitenin akademik kadroları, araştırmacı ve öğrencileri arasındaki akademik, sosyal ve kültürel ilişkilerin derinleşmesi adına temaslarda bulundu.

Rektör Ünal “Öğrencilerin öğrenimlerine yurt dışı deneyim kazandırmayı amaçlıyoruz”

Politeknik Negeri Jakarta Üniversitesi Rektörü Dr. Sc. H. Zainal Nur Arifin, rektör yardımcıları ve fakülte dekanları ile bir araya gelen Rektör Ünal, OMÜ olarak uluslararasılaşma sürecinde bilimsel, inovatif (yenilikçi) ve kültürel alanlarda önemli hamleler yapmak suretiyle öğrencilerin öğrenimlerine yurt dışı deneyim kazandırmayı amaçladıklarını dile getirdi.

“2022’nin Mart ayında imzaladığımız protokolün güçlü bir arka planı var”

OMÜ’nün akademik becerileri, deneyimi ve birikimi ışığında Endonezya’nın dinamik üniversiteleri ile farklı boyutlardaki iş birliklerine her zaman hazır olduğunu belirten Rektör Ünal, bu kapsamda Endonezya’nın önde gelen Politeknik Negeri Jakarta Üniversitesi ile 2022 yılının Mart ayında imzaladıkları protokolün de güçlü bir arka planı olduğunu kaydetti.

Ziyarette Politeknik Negeri Jakarta Üniversitesi hakkında yapılan bilgilendirme sunumunun ardından Rektör Ünal İletişim, Grafik, Paketleme ve Baskı, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümlerinin uygulama laboratuvarlarını inceledi.

Prof. Dr. Mustafa Aktaş, konferans ve bir dizi ders vermişti

OMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Aktaş, 2022 Martında imzalanan protokolden sonra Politeknik Negeri Jakarta Üniversitesinde “Elektrikli Araçlar Teknolojisi” adlı konferans ile bir dizi ders vermişti.