Asya’nın Prestijli Yükseköğretim Kurumlarından IPB, OMÜ’nün Dikkat ve Etkileşim Alanında
26 Mayıs 2023, Cuma - 13:53
Güncelleme: 30 Mayıs 2023, Salı - 13:52

Akademik iş birlikleri geliştirmek amacıyla Endonezya’da bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Asya kıtasının seçkin yükseköğretim kurumlarından biri olan IPB’yi (Institute Pertanian Bogor) ziyaret etti.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal; OMÜ’nün akademik kapasitesi, mevcut olanakları, fakülte ve akademisyenlerinin başarı profilleri, yayın faaliyetleri, sanayi-sektör iş birlikleri, patent ve üretim faaliyetleri, uluslararası perspektifi, öğrencilere sunduğu fırsatlar gibi hususları kapsayan ayrıntılı sunumuyla IPB yetkililerine hitap etti.

Asya’nın en büyük hayvan hastanesine sahip

Ardından Rektör Ünal, Asya’nın en büyük hayvan hastanesini bünyesinde barındıran, ziraat bilimleri ve ticari markalaşmaki başarısıyla ön plana çıkan, yanı sıra tıp, veterinerlik ve fen bilimleri ile iktisadi ve idari bilimler gibi pek çok bölümden öğrenci alan IPB’deki ziyaretinde yetkililer eşliğinde zirai teknolojilerin kullanıldığı seraları gezerek incelemelerde bulundu.

Görüşmelerde karşılıklı ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ile öğrenci ve akademisyen değişimi sürecinde mevcut iş birliklerinin işlevsel olması yönünde fikir birliğine varıldı.

Rektör Ünal “Asya’nın girişimci ve yenilikçi üniversiteleriyle bir dinamizm yakalamayı hedefliyoruz”

OMÜ’nün inovasyon (yenilikçilik), araştırma geliştirme (AR-GE) ve proje üretme odaklı çalışmalarıyla önemli bir çıkış yakaladığına dikkat çeken Rektör Ünal, uluslararasılaşma sürecinde de Asya’nın girişimci ve yenilikçi üniversiteleriyle bir dinamizm yakalamayı hedeflediklerini dile getirdi.

Rektör Ünal ayrıca, ziyaret programı doğrultusunda IPB Kampüsünde yer alan ve 60 yıllık Enstitünün geçmişten geleceğe geçirdiği evreleri gözler önüne seren müzeyi gezdi.

Ziyaret karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.

2022 Mayısında iş birliği protokolü imzalanmıştı

2022 yılının Mayıs ayında OMÜ ve IPB arasında Endonezya'da ikili iş birliği protokolü imzalanmış, OMÜ'yü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk ile Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu temsil etmişti.

IPB hakkında

1963 yılında ziraat disiplininde devlet üniversitesi olarak kurulan IPB, aynı zamanda şirketleşerek üretim, pazarlama ve yatırım alanlarında öne çıktı. 2019 yılından bu yana yeniden markalaşma sürecine giren Üniversitenin deniz ve tropikal biyobilimler, veterinerlik, ormancılık ve çevre, matematik ve doğa bilimleri, iktisat, işletme, insan ekolojisi, tıp ve diğer alanlarda 10 fakültesi bulunuyor.

Uzak Asya bölgesinin en büyük hayvan hastanesine sahip olan IPB, 10 yıl boyunca (2008 - 2018) Endonezya'daki İş İnovasyon Merkezince yapılan değerlendirme sonucunda ülkedeki diğer üniversitelere kıyasla en fazla yenilik gerçekleştiren üniversite olarak belirlendi.