Politeknik Negeri Jakarta Üniversitesi Rektörü Arifin'den İade-i Ziyaret
07 Temmuz 2023, Cuma - 16:22
Güncelleme: 07 Temmuz 2023, Cuma - 19:30

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal Uzak Doğu ülkelerinden Endonezya’da bulunan Politeknik Negeri Jakarta (PNJ) Üniversitesini ziyaret etme sebebiyle, PNJ Rektörü Dr. Zainal Nur Arifin ve beraberindekiler iade-i ziyarette bulundular.

Ziyarete; OMÜ Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, PNJ Uluslararası İlişkiler Başkanı Dr. Pribadi Mumpuni Adhi ve Rektör Arifi’nin eşi Kusumani Dewi Panji Haryati’nin yanı sıra OMÜ’de okuyan Endonezyalı öğrenciler eşlik ettiler.

İki üniversite arasındaki bilimsel iş birliği ağının güçlendirilmesi hedefleniyor

Ziyarette; iki üniversite arasındaki bilimsel iş birliği ağının güçlendirilmesi, öğrenci değişim programlarının geliştirilmesi, ortak proje üretmenin teşvik edilmesi, her iki üniversitenin arasındaki akademik, sosyal ve kültürel ilişkilerin artırılması amacıyla görüşmeler gerçekleştirildi. Yapılan görüşmelerde Endonezya’daki ve Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının işleyişi, ihtiyaçları, güçlü noktaları ile gelecek planları üzerine bilgi alışverişi yapıldı.

PNJ Heyeti Mühendislik Fakültesi Mezuniyet Törenine katılarak PNJ Rektörü Arifin dereceye giren öğrencilerin ödüllerini takdim etti. Daha sonra PNJ Heyeti, Teknopark ve KİTAM’ı ziyaretinin devamında Uluslararası İlişkiler Birimine ziyarette bulundular.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a ziyaret

Görüşmeler sonunda Samsun’da ve OMÜ’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken PNJ Rektörü Dr. Zainal Nur Arifin, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ile karşılık olarak hediye takdiminde bulundular. Heyet ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ise PNJ üniversitesini temsilen yapılan nezaket ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.