Üniversitelerin Geleceği - Geleceğin Üniversitesi
07 Kasım 2023, Salı - 13:45
Güncelleme: 07 Kasım 2023, Salı - 13:45

Paydaşlarının gelişen beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayamadıkları, sektörlerin dönüşüm hızını yakalayamadıkları, topluma çözümler ve gelecek vizyonları sunmakta zorlandıkları gibi saptamalar yanında, birçok değişim dinamiğiyle yüz yüze gelen üniversitelerin topluma maliyetleri her geçen gün artmaktadır. 'Üniversiteler nereye gidiyor?' sorusunu bir süredir sorgularken öte yandan 'Geleceğin üniversitesi nasıl bir yer olacak?' sorusu da gelecek vizyonunu düşünen bizler için önemli bir tartışma konusu haline geldi.

İstanbul Aydın Üniversitesi ve TULIP Liderlik İyileştirme Programı işbirliği ile gerçekleşecek olan Üniversitelerin Geleceği - Geleceğin Üniversitesi başlıklı bir günlük etkinliğinin ilk bölümünde yükseköğretim alanının paydaşlarıyla, küçük gruplar halinde bu sorulara hep birlikte yanıtlar aranacak, fikir ve öneriler geliştirilecek olup, ikinci bölümde grup sonuçları kamuoyuna açık, geniş katılımlı bir oturumda tartışılacak ve değerlendirilecektir. Etkinliğin sonuç raporu T.C. Cumhurbaşkanlığı'na ve YÖK Başkanlığına sunulacaktır.

16 Kasım 2023 Perşembe günü 13:30-16:00 saatleri arasında gerçekleşecek olan panel ve değerlendirme bölümüne değerli görüş ve önerilerini paylaşmak isteyen üniversite mensuplarını aramızda görmekten onur ve mutluluk duyacağız. Katılmayı arzu edenlerin ekteki afişte de yer alan  https://forms.gle/rbRNRWs9hgaBLapc6 adresinde bulunan kayıt formunu doldurmaları rica olunur.