MENU

UDEF’ten Samsun’a Teşekkür Ziyareti
12 Aralık 2021, Pazar - 18:39
Güncelleme: 12 Aralık 2021, Pazar - 18:39
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Başkanı Doç. Dr. Osman Akgül, beraberindeki heyetle birlikte “7. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu”na ev sahipliği yapan Samsun’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Samsun’da düzenlenen “7. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu”nun hayata geçirilmesinde desteği bulunan kurumlara teşekkür etmek amacıyla Samsun’a gelen UDEF Başkanı Doç. Dr. Osman Akgül ve beraberindekiler, sempozyuma destek veren kurum yetkilileri tarafından konuk edildi.

Bu kapsamda UDEF Başkanı Doç. Dr. Osman Akgül ve Başkan Yardımcısı Muhammed Malik Taylan; Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ile bir araya geldi. Ziyarete; UDEF Samsun İl Temsilcisi Doç. Dr. Yener Aksoy ile Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği Yöneticisi Kerami Gün de eşlik etti.

Sempozyumda oturum başkanlığı yapan OMÜ ve Samsun Üniversitesi (SAMÜ) öğretim üyeleri ile görev alan uluslararası öğrenciler de ziyarette hazır bulundu.

Vali Doç. Dr. Dağlı “Uluslararası öğrencilerimize nitelikli bir eğitim sunabilmeliyiz”

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek heyete ve uluslararası öğrencilere hitaben “Biz burada bir aile olduk. Aile ortamında bu işin üstesinden geldik. Tüm kurumlarımız ile biz bir aradayız. Samsun’umuzda 5 binin üzerinde uluslararası öğrenci var. Niteliği arttırmamız lazım ki öğrencilerimiz iyi bir eğitim alıp ülkesine iyi bir şekilde hizmet etsin. Öğrencilerimize her türlü desteğimizi tüm kurumlarımız ile beraber vermeye hazırız. Bunun için UDEF zaten sizlerin arkasında, Rektör Hocalarımız ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz de yanınızda.” dedi.

OMÜ Rektörü Ünal “Uluslararasılaşma hamleleri, OMÜ’nün AR-GE kabiliyeti ile kurumsal imajına önemli girdiler sağlayacaktır”

Ardından söz alan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ise şöyle konuştu: “Biz bu çalışmalara önem veren ve bu emeklerin kıymetini bilen kişileriz. Böylesi bir çalışma için başta Sayın Valimize ve UDEF’e teşekkür ediyoruz. İlk günden son güne kadar koordineli bir şekilde çalıştık ve istişare hâlinde hareket ettik. İnşallah bunun gibi birçok etkinlikte beraber olacağız. Uluslararası öğrenciye önem veren bir üniversiteyiz. Öyle ki 5 bin 500’e yakın uluslararası öğrencimizle Türkiye’de iddialı bir konumdayız. Küreselleşmenin eğitimdeki en önemli yansımalarından biri, uluslararası öğrenci dolaşımının yoğunluk kazanmasıdır. OMÜ de bu anlamda kalifiye insan gücünü ortaya çıkarmakla birlikte, küresel boyutta da bu potansiyeli kendisine çekebilmelidir. Zira bu hamleler; teknoloji, araştırma geliştirme (AR-GE) ve inovasyon kabiliyetimiz ile kurumsal imajımıza önemli girdiler sağlayacaktır. Uluslararasılaşmayı, bütün kurumların eşliğinde sahiplenmeli, bu hususu akademik, kültürel, sosyal ve ekonomik boyutlarıyla stratejik bir düzlemde ele almalıyız.”

Sempozyumun başarılı bir şekilde düzenlenmesinde desteklerinden dolayı kurumlara şükranlarını sunan UDEF Başkanı Doç. Dr. Osman Akgül de “Valimize, rektör hocalarıma, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Gençlik ve Spor İl Müdürümüze, yanımızda olan akademisyen hocalarıma, görev alan öğrenci kardeşlerime çok teşekkür ederim. Uluslararası öğrencilerimize hizmet için durmadan çalışacağız ve sizlerle daima beraber olacağız.” diye konuştu.

Buluşma; Vali Dağlı, OMÜ Rektörü Ünal ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Kasapoğlu’na hediyelerinin takdim edilmesi ile sempozyumda görev alan oturum başkanları ve uluslararası öğrencilere sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi.

1 – 3 Ekim 2021 tarihlerini kapsayan 7. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu’nda; 37 oturumda “sosyal ve beşerî bilimler, fen ve mühendislik bilimleri ile uluslararası öğrencilik” alanlarında bildiri sunumlarına yer verildi. Toplam 37 oturumda gerçekleştirilen sempozyuma söz konusu alanlardan 510 başvuru yapıldı.

X
Secure Login

This login is SSL protected