MENU

TÜSF Ünilig Futbol Süper Lig’in En Büyüğü OMÜ
06 Mayıs 2023, Cumartesi - 00:23
Güncelleme: 27 Temmuz 2023, Perşembe - 11:58
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Ünilig (Üniversiteler Ligi) Futbol Süper Lig’de Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Futbol Takımı şampiyonluğu göğüsledi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ev sahipliğinde Lavanta Tepesi Otel ve Spor Tesisleri’nde 1 – 5 Mayıs 2023 tarihleri arasında düzenlenen şampiyonada OMÜ, finalde İstanbul Esenyurt Üniversitesini 1-0’lık skorla yenerek TÜSF Ünilig Futbol Süper Lig kupasını kaldırdı.

Müsabakalarda A Grubu’nda Bahçeşehir Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi; B Grubu’nda İstanbul Aydın Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Ege Üniversitesi; C Grubu’nda İstanbul Beykent Üniversitesi, İstanbul Esenyurt Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi; D Grubu’nda ise Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi olmak üzere toplam 16 takım mücadele etti.

5 Mayıs 2023 Cuma günü oynanan şampiyonluk maçında OMÜ, rakibi İstanbul Esenyurt Üniversitesini tek golle geçerek zirveye çıktı.

Takımlara ödüllerini MAKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Durmuş Acar, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç ve MAKÜ Spor Bilimleri ve Sporcu Yetiştirme Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Öğr. Gör. Mert Nalbant takdim etti.

Rektör Ünal “Çifte zafer yaşadık”

Elde edilen şampiyonluktan gurur duyduklarını belirten OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsunspor’un Süper Toto Süper Lig’e yükselmesinin ardından OMÜ Futbol Takımı’nın şampiyonluğu ile çifte zafer yaşadıklarına vurgu yaparak öğrenciler ve teknik ekibi tebrik etti.

OMÜ Futbol Takımı’nın azmi ve fedakârlığıyla güzel bir başarı hikâyesine imza attığını, OMÜ ve Samsun’a bu onuru yaşattığını söyleyen Rektör Ünal, Üniversite olarak farklı branşlarda da nice şampiyonluklara ulaşmayı temenni etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected