MENU

OMÜ; Ünilig Judo Türkiye Şampiyonası’nda Fırtına Gibi Esti: 8 Madalya, 2 Kupa
06 Mayıs 2023, Cumartesi - 19:30
Güncelleme: 08 Mayıs 2023, Pazartesi - 06:19
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Ünilig (Üniversiteler Ligi) Judo Türkiye Şampiyonası’nda Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Judo Takımı sporcuları, Üniversitemizi madalya ve kupa yağmuruna tuttu.

TÜSF tarafından 3 – 5 Mayıs 2023 tarihleri arasında Sinop Üniversitesinde düzenlenen Ünilig Judo Türkiye Şampiyonası’nda OMÜ Judo Takımı, toplamda 8 madalya ve 2 kupa kazandı.

TÜSF Ünilig Judo Türkiye Şampiyonası’ndaki karşılaşmalar, Yüzüncü Yıl Oyunları kapsamında Sinop Üniversitesi bünyesindeki 15 Temmuz Şehitleri Spor Salonu’nda yapıldı.

OMÜ Judo Takımı, 2 kategoride de Türkiye birincisi

3 gün süren ve Türkiye’deki 31 üniversiteden 108 erkek ve 48 kadın olmak üzere toplamda 156 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada OMÜ Judo Takımı, bireysel ve takım müsabakalarında madalyalara âdeta ambargo koydu. Erkek takımlarında Türkiye birincisi olan Judo Takımı, bu başarısını mix (kadın ve erkek karışık) takımlarda da göstererek birinciliğe ulaştı.

Prof. Dr. Menderes Kabadayı, Doç. Dr. Özgür Bostancı ve Arş. Gör. Emre Karaduman idaresindeki Judo Takımı, bireysel müsabakalarda şu dereceleri elde etti:

Emirhan Karahan                              60 kg’da Türkiye birinciliği

Ahmet Burak Çuhadar                       90 kg’da Türkiye birinciliği

Furkan Güner                                  +100 kg’da Türkiye birinciliği

Serdem Daharlı                                78 kg Türkiye ikinciliği

Yalçın Çalık                                     Açık sıklet Türkiye ikinciliği

Emir Öz                                         66 kg’da Türkiye üçüncülüğü

Samet Kakık                                   100 kg’da Türkiye üçüncülüğü

Ümmügülsüm Tağrikulu                     48 kg Türkiye üçüncülüğü

Rektör Ünal “Bu başarılar OMÜ’nün sporda da iddialı olduğunu gösteriyor”

OMÜ’lü spor takımlarının sergilediği performansın göz kamaştırdığını belirten Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ise Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde düzenlenen maçlar sonunda OMÜ Futbol Takımı’nın Ünilig Futbol Süper Lig şampiyonu olmasının hemen ardından, Judo Takımı’nın da aynı başarıyı yakalamasının, Üniversitenin diğer alanlarda olduğu gibi sporda da iddiasını gösterdiğini dile getirdi.

Duyduğu mutluluğu ve memnuniyeti ifade eden Rektör Ünal, OMÜ Judo Takımı’nı şu sözlerle selamladı:

“Üniversitemiz adına müsabakalara katılarak önemli başarılar elde etmeniz bizim için çok değerli. Başarılarınız önemli fakat siz bu kuruma sadece madalya ve kupalar elde ederek değil, bu yarışmalara katılmakla da büyük katkı sağlıyorsunuz. Bu süreçte kazandığınız madalya ve kupalar da emeklerinizi taçlandırıyor. Gösterdiğiniz takdire şayan performansınız için sizleri tebrik ediyor, böylesi başarılarınızın gelecekte de katlanarak devam etmesini ümit ediyorum.”

X
Secure Login

This login is SSL protected