TÜBİTAK Destekli Kampla Sınıf Öğretmenleri Yetkinliklerini Geliştirdi
09 Mayıs 2023, Salı - 11:41
Güncelleme: 09 Mayıs 2023, Salı - 16:32

Samsun, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteği ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) iş birliği ile gerçekleştirilen "TÜBİTAK 4004- MAT-SOR Sorgulama Temelli Etkinlik Geliştirme Kampı" adlı projeye ev sahipliği yaptı.

8 farklı üniversiteden 11 öğretim elemanı

“TÜBİTAK 4004 Bilim ve Toplum Destekleme Programları Matematik Yılı Özel Çağrısı” kapsamında desteklenen projede yürütücülüğü OMÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Belgin Bal İncebacak üstlenirken, 8 farklı üniversiteden 11 öğretim elemanı ve 2 uzman sınıf öğretmeni eğitmen olarak görev aldı.

Yenilikçi yaklaşımlarla daha nitelikli sınıf öğretmenleri

Projeyle sınıf öğretmenlerinin etkinlik planı geliştirme niteliklerinin arttırılması ve 21. yüzyılın gerektirdiği becerileri kazanmaları, yenilikçi stratejik yöntem olan sorgulama temelli öğretim yaklaşımıyla eğitimsel etkinliklerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amaçlandı.

Samsun merkez ve ilçelerinden katılımcı başvurusu alacağı duyurulan projeye, merkez ve 17 ilçeden 350 başvuru geldi. Proje kapsamında on-line link üzerinden gelen başvurular doğrultusunda proje kriterleri göz önünde bulundurularak her ilçeden en az 1 öğretmen seçilerek toplam 17 ilçeden 24 katılımcı ile proje hedef kitlesi belirlendi.

Atakum Konaks Otel’de 6 gün boyunca verimli ve dolu dolu geçen kampta matematik dersi ve kazanımlarına yönelik sorgulama temelli etkinlikler gerçekleştirildi.

Proje Ekibi şu isimlerden oluştu:

Uzmanlar:

Prof. Dr. Süleyman Yaman (Ondokuz Mayıs Üniversitesi)
Dr. Aslı Sarışan Tungaç (Ondokuz Mayıs Üniversitesi)
Doktora öğrencisi Şadiye Çakıcı (Ondokuz Mayıs Üniversitesi)

Eğitmenler:

Prof. Dr. Bülent Güven (Trabzon Üniversitesi)
Prof. Dr. Veli Toptaş (Kırıkkale Üniversitesi)
Prof. Dr. Yavuz Bayram (Ondokuz Mayıs Üniversitesi)
Prof. Dr. Yüksel Dede (Gazi Üniversitesi)
Doç. Dr. Çağlar Naci Hıdıroğlu (Pamukkale Üniversitesi)
Doç. Dr. Tuncay Canbulat (Dokuz Eylül Üniversitesi)