MENU

Terme MYO’da Kariyer Söyleşisi
29 Aralık 2021, Çarşamba - 13:24
Güncelleme: 29 Aralık 2021, Çarşamba - 13:25
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Terme Meslek Yüksekokul (MYO) bünyesinde okuyan öğrencilere yönelik kariyer söyleşisine Samsun Opel Plaza Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Demir ve Samsun Toyota Plaza Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Koçak katıldı. Programda konuklar, iş dünyasının beklentileri ve sahadaki deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak öğrencilerin stajları ile işyeri eğitiminin önemine vurgu yaparak bilgilendirme yaptı.

Terme MYO konferans salonunda gerçekleşen toplantıya, Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, davetli konuklar, akademisyenler, gıda teknolojisi, gıda kalite kontrol, dış ticaret, pazarlama, muhasebe ve lojistik programlarında öğrenim gören öğrenciler katılım sağladı. 

Açılış konuşmasını yapan MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaparak “MYO’lar Türkiye’ de nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması noktasında çok önemli bir misyona sahipler. Bizler, okulumuzda verilen derslerin yanı sıra, mesleki olarak öğrencilerimizin yetkinliklerinin arttırılması noktasında, firmalar ve sanayi kuruluşları ile öğrencilerimizi buluşturmayı ve mesleki gelişimlerine katkı yaparak, öğrencilerimizi mezuniyet sonrası iş hayatına hazır ve donanımlı bir şekilde yetiştirmek istiyoruz. Özgüveni yüksek, girişimci, mesleki olarak donanımlı ve tercih edilebilen mezunlar vermek istiyoruz. Bu bağlamda özellikle son yıllarda öğrencilerimizin stajları ve 3+1 işyeri eğitimli eğitim modelimiz ile protokol yaptığımız firmalarda öğrencilerimizin saha deneyimlerinin arttırılmasını önemsiyoruz” dedi.

Program davetlisi olarak otomobil sektöründe Samsun‘da faaliyet gösteren Opel yetkilisi Abdurrahman Demir ve Toyota yetkilisi Mehmet Koçak, öğrencilerle böyle bir ortamda buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve her zaman öğrencilerin saha uygulamalarına ve stajlarına destek olacaklarını ifade ettiler. Her iki konuk da yapmış oldukları söyleşide öğrencilere yönelik saha deneyimlerini ve iş dünyasının ne tür donanımlı mezunlar beklediğini paylaştı. Daha sonra öğrencilerin merak ettikleri sorulara cevaplar ve önemli tavsiyeler verdiler.
 
Program sonunda Müdür Terzi, Terme MYO olarak bu tür etkinliklere devam edeceklerini belirterek konuklar Abdurrahman Demir’e ve Mehmet Koçak’a vermiş oldukları değerli bilgiler için teşekkür etti ve kampüs içerisinde adlarına dikilecek fidan sertifikası takdim etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected