MENU

Samsun Teknopark Firması Lebleby Games “Gear Race 3D” ile Dünyada Zirveye Oynuyor
05 Ocak 2021, Salı - 13:46
Güncelleme: 05 Ocak 2021, Salı - 17:00
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Samsun’da farklı disiplinlerden gelen 3 oyun sevdalısının bir araya gelerek kurduğu Lebleby Games, kısa sürede adını tüm dünyaya duyurdu.

“Gear Race 3D” oyunu Amerika’da 2. sırada

Samsun Teknopark firması Lebleby Games’in piyasaya sürdüğü Gear Race 3D isimli oyun, en çok indirilen oyunlar listesinde Amerika Birleşik Devletleri’nde 2. sıraya yerleşti.

Lebleby Games; yarış oyunları kategorisinde ürettiği mobil video oyun, araba yarışı konsepti, tekniği ve tasarımıyla oldukça önemli bir popülarite yakalayarak başta Amerika ve Avrupa olmak üzere 165 ülke/bölgede ilk 3’e girmeyi başardı. Oyun ve araştırma geliştirme (AR-GE) girişimi kimliklerini bir arada taşıyan Lebleby, şu anda Samsun Teknopark bünyesinde çalışmalarına devam ediyor.

Lebleby Games’in kurucusu Karabulut “Oyuncu merkezli ve kullanıcı deneyimi odaklı tasarım sürecimiz, oyunun başarısının ana faktörü”

“Gear Race 3D” isimli oyunun ABD’de en çok indirilen 2. oyun olabilmesinin ardındaki faktörleri Lebleby’nin kurucusu Ercan Karabulut şu şekilde yorumladı: “Gear Race 3D, ürettiğimiz 10’u aşkın oyundan elde ettiğimiz deneyim ile pazar analizleri sonucunda sektörde açık olduğuna inandığımız bir boşluğa yönelik geliştirilen bir mobil video oyun. Basitleştirilmiş mekaniği sayesinde, kullanıcının tek el ile oynayabildiği bir araba yarışı simülasyonu ürettik. Oyuncu merkezli ve kullanıcı deneyimi odaklı tasarım sürecimizin, oyunun başarısının ana faktörü olduğunu söyleyebilirim. Bunun yanı sıra, oyunumuzu tamamen kullanıcılardan elde ettiğimiz verileri analiz ederek geliştiriyoruz. Verilerin gücünden yararlanmak, başarıyı getiren bir diğer faktör.”

Lebleby, dünyadaki en büyük mobil firmalarından biri olmak için çalışmalarına ekibini genişleterek devam etmek istiyor.

Oyun linkleri:

AppStore: https://apps.apple.com/us/app/id1538238661

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lebleby.gearrace3d

X
Secure Login

This login is SSL protected