MENU

Rektör Ünal’ın Ankara’daki Ziyaretler Dizisindeki Durağı Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı
15 Nisan 2022, Cuma - 16:35
Güncelleme: 16 Nisan 2022, Cumartesi - 00:03
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ankara’da temaslarda bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel’i ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı makamındaki ziyarette Rektör Ünal, OMÜ’nün akademik gelişimi, projeleri ve yatırımlarını Başkan Şenel’le paylaştı.

Rektör Ünal “Sahip olduğumuz çıtayı ‘araştırma üniversitesi’ payesiyle yükseltmek istiyoruz”

Ziyarette girişim-girişimcilik ve inovasyon (yenilikçilik) ekosistemiyle örtüşen araştırma geliştirme (AR-GE) sahaları belirlediklerine işaret eden Rektör Ünal, sahip oldukları çıtayı ‘araştırma üniversitesi’ payesiyle yükseltmek istediklerini vurguladı. Başlattıkları revizyon süreciyle OMÜ’nün içinde olduğu değişim ve dönüşüm sürecinin kalıcı hâle gelmesini arzuladıklarını belirten Rektör Ünal, planladıkları yatırımlara yönelik talepleri Başkan Şenel’e iletti.

“Sanayi ve farklı sektörlerle sürekli iletişim ve etkileşim hâlindeyiz”

Görüşmede Rektör Ünal, Üniversitenin; mevcut ve ürettiği projeler ile geliştirdiği iş ve güç birliği modelleri sayesinde sanayi ve farklı sektörlerle sürekli iletişim ve etkileşim hâlinde olduğuna dikkat çekerek iç ve dış paydaşlarla bölgenin gelişmesi adına çaba gösterdiklerini kaydetti.

Rektör Ünal ayrıca, Cumhurbaşkanlığı himayesinde 2 – 3 Mart 2022’da OMÜ’nün ev sahipliğinde ve 6 bölge üniversitesinin paydaşlığında düzenlenen Orta Karadeniz Kariyer Fuarı'nın (OKAF'22) hedefine ulaştığını belirtirken, böylesine büyük bir organizasyonun OMÜ ve diğer paydaş üniversiteler açısından son derece verimli ve öğretici geçtiğini sözlerine ekleyerek gösterilen yakın alaka ve misafirperverlik için Başkan Şenel’e teşekkür etti.

Nazik ziyareti ve değerli paylaşımları için Rektör Ünal’a şükranlarını sunan Başkan Şenel ise kurumsal gelişim ve ilerlemenin fedakârlık ve aidiyet duygusuyla bağlantılı olduğunun altını çizerek OMÜ ailesine selam ve sevgilerini iletti.

X
Secure Login

This login is SSL protected