MENU

Rektör Ünal, Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali Açılış Törenine Katıldı
28 Temmuz 2022, Perşembe - 16:43
Güncelleme: 28 Temmuz 2022, Perşembe - 16:43
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Türkiye'nin "İklim Değişikliği" temasını işleyen ilk festivali olan 4. Kapıkaya Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali açılış törenine Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Mahmut Başoğlu katıldı.

Özel Göktürk Havacılık Lisesi öğrencilerinin model uçak gösterisiyle başlayan açılış törenine Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç,  protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Model uçak gösterisinin ardından Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, selamlama konuşmasını gerçekleştirirken, “Pandemiden dolayı iki yıldır yapamadığımız festivalimizin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin en önemli festivaline ev sahipliği yapıyoruz. Kapıkaya Festivalimizin asıl çıkış noktası, yamaç paraşüt olmakla birlikte aynı zaman da su sporları, dağ yürüyüşleri gibi birçok etkinliği de içinde barındırıyor. Festivalimizde çok önemli etkinlikleri peş peşe yapıyoruz. Bine yakın çadırımız şuan kurulu, dışardan Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen misafirlerimiz var” ifadelerini kullandı.

Ayrıca resmi açılış töreninde konuşma yapan Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, “Bafra Kızılırmak Kuş Cenneti gibi dünya çapında bir değere sahip olması yanında, Kapıkaya gibi, İkiztepe gibi kültür varlıklarına da sahiptir” diyerek gelen misafirlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Tören Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk’un konuşmasıyla devam etti, “Bafra’da gerçekleştirilen böylesi bir değerdeki festivalin Samsun’un tüm paydaşları için önem taşıdığına inanıyoruz. Samsun’umuzun tanıtımında KAPIKAYFEST önemli bir rol üstlenmiş durumda.” Başkan Vekili Soğuk, sağlık sorunları nedeniyle görevine ara vermek zorunda kalan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in selamlarını ileterek konuşmasını tamamladı.

Törende konuşma yapan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ise “Allah gerçekten Baframıza ve Samsunumuza bereketli topraklar vermiş, güzel su kaynakları vermiş, güzel bir coğrafya ve doğa ortamı vermiş. Pandemiden sonra insanımız gerçekten sıkıldı bunaldı. 2019 yılında burada çok güzel faaliyetlerin olduğunu ben geldiğimde öğrendim. Ben geldiğimde iki yıl sabretmek durumunda kaldık sizlerle birlikte. İnşallah bu faaliyetlerimiz artarak büyüyerek katılım ve nitelikli olarak fazlalaştırmak suretiyle inşallah gelişecektir. Ben bu vesileyle katılım sağlayan tüm misafirlerimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Açılış töreninin ardından OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Rektör Yardımcıları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi standını ve diğer stantları ziyaret ederek stant görevlileri ile sohbet etti. Rektör Ünal stant gezilerinin ardından Samsun’un ulusal kanalı olan Kanal S’ye festival ile alakalı röportaj verdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected