MENU

Rektör Ünal “Bilinç ve Farkındalığımız Ne Kadar Yüksek Olursa Afetlere Karşı Refleks ve Direncimiz O Derece Gelişecektir”
25 Haziran 2022, Cumartesi - 17:00
Güncelleme: 29 Haziran 2022, Çarşamba - 21:16
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Kurulduğu günden bu yana yürüttüğü faaliyetlerle kapasite ve yeterliliğini sürekli test ederek çalışma kabiliyetini üst düzeye çıkarmaya odaklanan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Arama Kurtarma Ekibi’nin üyeleri, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ile bir araya geldi.

Merkez Kurupelit Yerleşkesi’nde konumlu Arama Kurtarma Merkezinin bahçesindeki çardakta üyelerle buluşan Rektör Ünal’a; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Sancak ve Prof. Dr. Cengiz Batuk, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Sevim Alışır ve Doç. Dr. Gökhan Demir, OMÜ Afet Eğitimi ve Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yener Alsoy ile Arama Kurtarma Birim Sorumlusu Uğur Güngör eşlik etti.

Rektör Ünal “OMÜ Arama Kurtarma Ekibi’nin organizasyonel yapısını güçlendirip teknik ekipman ve donanımını zenginleştirmeye çalışıyoruz”

Çardakta samimi bir atmosferde öğrencilerle sohbet eden Rektör Ünal, Türkiye’nin tehlikeli ve riskli bir coğrafyada bulunduğunu hatırlatarak afet ve acil durumlarla ilgili OMÜ’deki faaliyetleri bir bütünlük içinde ve koordineli bir biçimde sürdürmeyi planladıklarını belirtti. Rektör Ünal bu minvalde Arama Kurtarma Ekibi’nin organizasyonel yapısını güçlendirip teknik ekipman ve donanımını zenginleştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

“Bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları ne kadar yoğun olursa afetlere karşı refleks ve direncimiz de o derece gelişecektir”

Afetlere müdahale ve olası riskleri azaltma bakımından arama kurtarma ekip ve yapılanmalarına öğrenciler, gönüllüler ve vatandaşların katılımının büyük önem taşıdığını vurgulayan Rektör Ünal, bu yöndeki bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları ne kadar yoğun olursa afetlere karşı refleks ve direncin de o derece gelişeceğine dikkat çekerek OMÜ olarak bu yöndeki faaliyetlere her zaman destek vereceklerini kaydetti.

Sohbette ayrıca Rektör Ünal; Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığının koordinesinde Türkiye’de ilk kez düzenlenen ‘‘Gençler ve Gönüllüler Yarışıyor Etkinliği” kapsamındaki “Üniversiteler Arası Arama ve Kurtarma Yarışması”nda 11’inci olan Arama Kurtarma Ekibi üyelerini tebrik etti.

26 – 29 Mayıs’ta Kastamonu Yolkonak Gençlik Kampı’nda düzenlenen etkinlikteki söz konusu yarışmada OMÜ Arama Kurtarma Ekibi, 32 üniversite arasında 11’incilikle iyi bir derece elde etmişti.

Merkezde parkurlar kurulup arama kurtarma köpekleri eğitilecek

Afet farkındalık seferberliğinde etkin bir rol almak isteyen OMÜ’de ilk etapta Arama Kurtarma Merkezinde eğitimler için parkurlar kurulacak ve arama kurtarma köpekleri eğitimden geçecek. Eğitimler için merkezde 5 köpek kapasiteli yaşam alanı tesis edildi. Yanı sıra, söz konusu eğitimler, akademik çalışmalarla desteklenecek.

Parkurlarda bireylere önce temel, ardından da profesyonel eğitimler verilecekken, diğer yandan davranış ve itaat eğitimleriyle arama kurtarma köpekleri farklı komutlara doğru karşılık verecek şekilde yetiştirilecek.

Arama Kurtarma Ekibi, OMÜ Afet Eğitimi ve Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezine bağlı olarak faaliyet gösteriyor.

X
Secure Login

This login is SSL protected