Rektör Ünal, 29 Ekim Cumhuriyet Yürüyüşüne Katıldı
28 Ekim 2022, Cuma - 23:53
Güncelleme: 29 Ekim 2022, Cumartesi - 21:10

Cumhuriyetin 99. yıl kutlamalarında, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Onur Anıtı'na çelenk sundu. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin devamında, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı anıt şeref defterini imzaladı.

Törene Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Bahadır ve protokolün diğer üyeleri katıldı.

Anıt töreninin ardından Samsun Valiliğinin düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşünde öğrenciler tarafından 1919 metrelik Türk bayrağı açıldı. Protokol üyelerinin katılımıyla Atatürk Anıtı’ndan başlayarak Atatürk Bulvarı boyunca devam eden yürüyüşe Askeri Bando, Atakum Belediyesi Kadın Bandosu ve Samsun Ondokuz Mayıs Lisesi Hava Merasim Bölüğü Bandosu eşlik etti.

Katılan öğrenciler ve vatandaşların çeşitli marşları seslendirdiği yürüyüş, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünde sona erdi.