MENU

OMÜ’nün Üretken Öğrencileri Markalaştırdıkları Ürünle İlgili Projelerini Rektör Ünal’la Paylaştı
10 Aralık 2021, Cuma - 14:17
Güncelleme: 13 Aralık 2021, Pazartesi - 18:35
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

“AMİSOS Osmanlı Dibek Saray Kahvesi” adlı markalarıyla üretkenliklerini sergileyen Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) girişimci öğrencileri Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ı ziyaret etti.

Rektörlük makamındaki ziyarette Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunu ve AMİSOS Kahve’nin Kurucu Başkanı Fatih Avcı, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi ve Kahve Üretim Müdürü Ecem Turacık ve Yaşar Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi İrem Yazıcı ile bir araya geldi. Ziyarete Proje Geliştirme Ofisi Koordinatörü Ekrem Altan da eşlik etti.

Görüşmede Ekip Başkanı Fatih Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun teşvikiyle sanayi-üniversite iş birliğine katkı sunmayı amaçladıklarını belirterek daha üretken gençlik modeli doğrultusunda planladıkları projeyi Rektör Ünal ve Rektör Danışmanı Altan ile paylaştı.

Hazırladıkları projeyi Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’na sundular

Hazırladıkları “Daha Üretken Gençlik” projesini Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na sunduklarına işaret eden Ekip Başkanı Fatih Avcı “Hedefimiz; projemizi tüm Türkiye’ye yayarak marka değerimizi daha da büyütmek. Hayat debisinin bu kadar hızlı aktığı bir dönemde üniversite sonrasında iş dünyasına atılmanın geç olduğunu düşünüyoruz. Bizler üniversite eğitimimiz sırasında sürekli nasıl katma değer üreteceğimize dair kafa yorduk. Küçük bir hayalle başlayan bu işimizde inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. Bu uğurda desteklerini esirgemeyen ve her daim yanımızda olan Sayın Bakan'ımız Mehmet Kasapoğlu ve Rektör’ümüz Prof. Dr. Yavuz Ünal’a sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

Avustralya ve Hollanda'ya ihraç ediliyor

Ürettikleri AMİSOS marka kahveyi Avustralya ve Hollanda'ya ihraç etmeye başladıklarını vurgulayan Fatih Avcı, öğrencilere hayallerinden vazgeçmemelerini tavsiye ederken "Girişimcilik ruhuna sahip olmak, fırsatları iş fikrine dönüştürerek bu yönde risk almak, gelişme ve yenilenmeyi beraberinde getiren unsurlar. Bu nedenle cesaretli, istekli ve tutkulu olmak, başarmanın anahtarıdır." diye konuştu.

Rektör Ünal “Fikir ve projelerini hayatla sınayan öğrencilerimizin her zaman yanında olacağız”

Öğrencilerin, üniversiteyi hayatlarının bir kampı olarak görmeleri gerektiğine dikkat çeken Rektör Ünal da “Girişimci öğrencilerimiz, Samsunluların severek tükettiği kahvenin ülke geneline yayılması hususunda ürettikleri projenin detaylarını aktardılar. Bizler de desteğimizi verip her zaman yanlarında olacağız. OMÜ Üst Yönetimi olarak edindiği bilgiyi işleyen, fikirlerini projelendiren ve bunları hayatla sınayan öğrencilerimizi daima destekleyeceğiz. Öğrencilerimizi cesaretleri ve üretkenliklerinden ötürü tebrik ediyorum, yolları açık olsun.” sözlerine yer verdi.

Ziyarette, OMÜ'lü girişimci öğrenciler, ürettikleri AMİSOS markalı kahveyi Rektör Ünal'a ikram ettiler.

OMÜ Proje Geliştirme Ofisi de destek veriyor

“AMİSOS Osmanlı Dibek Saray Kahvesi” için proje desteğine başvuracak girişimci öğrencilere OMÜ Proje Geliştirme Ofisi tarafından da destek sağlanacak. Proje Geliştirme Ofisi, çalışan ve üreten öğrencilere proje hazırlamalarında öncülük ve rehberlik ediyor.

X
Secure Login

This login is SSL protected