MENU

OMÜ’nün Kesit Kesit Deprem Seferberlik Çalışmaları
10 Mart 2023, Cuma - 12:13
Güncelleme: 13 Mart 2023, Pazartesi - 11:58
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, ülkemizde 11 ili kapsayan geniş bir coğrafyada büyük bir yıkıma neden oldu.

Türkiye’yi derinden sarsan bu felakette Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) de depremin ilk saatlerinden itibaren teyakkuza geçti.

OMÜ Rektörlüğü organizasyonu ve koordinasyonunda başlatılan topyekûn çalışmalar doğrultusunda bir taraftan arama kurtarma takımları ile akademik-idari-uzman ve medikal ekipler ivedi olarak deprem bölgesine taşınırken, diğer yandan farklı mecralardaki çağrılar üzerinden elde edilen ayni ve nakdi yardımlar da depremzedelere ulaştırıldı.

Bunların yanı sıra, depremde hayatını kaybeden ve mağdur olan OMÜ’lü öğrenciler ve personelin tespiti adına hızlı bir örgütlenme ve koordinasyon sağlanarak iletişim ağı oluşturuldu ve bu kişilerle ilgili mevcut durum anbean paylaşıldı.

Deprem bölgesindeki ekipleriyle hizmet veren OMÜ, aynı zamanda Tıp Fakültesi Hastanesi, öğrenci yurtları ve konukeviyle de depremzedelere kucak açarak yemek, barınma ve sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor.

Büyük felakette aktif olan ve inisiyatif alan OMÜ'nün yardım faaliyetlerine dair istatistiki detaylar hazırlanan videoda yer almaktadır.

 

X
Secure Login

This login is SSL protected