MENU

Samsun'dan Deprem Bölgesine Giden Sağlıkçıların Afet Deneyimi
28 Mart 2023, Salı - 16:10
Güncelleme: 29 Mart 2023, Çarşamba - 13:34
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Sosyal Etkinlik Komitesi tarafından düzenlenen ‘‘Olmak Üzerine Konuşmalar” etkinlikleri bahar döneminde de devam ediyor.  Etkinlikler kapsamında “Kahramanmaraş Merkezli Depremler: Samsun Deneyimi” konulu söyleşi düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Özge Öz Yıldırım’ın moderatör olduğu söyleşide; Samsun UMKE Sorumlusu Harun Bulut, Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Ek Hizmet Binası Acil Çocuk Hemşiresi Şahika Koçak ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi Medine Şenses konuk edildi.

Samsun UMKE Sorumlusu Harun Bulut, konuşmasına Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin amacı, yapılanması, afetlere hazırlık kapsamında yapılan tatbikatlar ve çalışmalardan bahsederek başladı. Bulut, 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde Samsun UMKE olarak sahada kurtarma deneyimlerini hemşirelik öğrencileri ile paylaştı.

"Hemşireler, bütüncül yaklaşımla en iyi bakımı veriyorlar"

Depremin yaşandığı ilk zamanlarda Adıyaman’da iki kez gönüllü hemşire olarak görevlendirilen hemşire Şahika Koçak da o dönemdeki deneyim ve tecrübeleri dinleyicilerle paylaştı. Koçak, “Hemşireler yalnızca tıbbi tedavi sunan bireyler değil, hastalara bütüncül yaklaşarak en iyi bakımı veren bireylerdir” sözleriyle afetlerde bütüncül yaklaşımın, hümanizmin, ekip çalışmasının önemini vurguladı.

"Bilgi güçtür"

Deprem nedeniyle Hatay’a görevlendirilen Hemşirelik öğrencisi Medine Şenses ise zor koşullarda özverili bir şekilde çalışan sağlık çalışanlarının karşılaştıkları zorluklardan, depremden bir ay sonra bölgede sık görülen sağlık sorunlarından bahsetti. “Bilgi güçtür” diyerek aldığı hemşirelik eğitiminin önemini vurgulayan Şenses, saha da birçok gebe, çocuk, yaşlı bireylere hemşirelik bakımı sunduğunu belirtti.

205 kişinin katılım sağladığı etkinlik, konukların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected