OMÜ’lü Öğrenciler 17 İlçede 17 Kütüphane Projesi Başlattı
09 Nisan 2021, Cuma - 14:44
Güncelleme: 09 Nisan 2021, Cuma - 14:45

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Üniversiteli Akil Gençlik Topluluğu (ÜniAK) üyeleri, Samsun’un 17 ilçesine 17 kütüphane projesini başlattı.

Projenin ilki Samsun’un Çarşamba ilçesindeki Kürtün köyünde yer alan Kürtün İlkokulu ve Ortaokulu'nda gerçekleştirildi. OMÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı, OMÜ öğrencileri, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve hayırseverlerin destekleriyle kurulan kütüphane öğrencilerin kullanımına sunuldu.

Kütüphanenin açılışının ardından Üniversiteli Akil Gençlik Topluluğu Başkanı Enes Melih Aktürk, desteklerinden dolayı üniversitenin tüm birimlerine, hayırseverlere, kitaplarını bağışlayan ve kütüphanenin yapım aşamasında emek veren tüm öğrencilere teşekkür etti. Başkan Aktürk, topluluk olarak 2 ay içerisinde 17 ilçede 17 köy okuluna kütüphane kurmayı hedeflediklerini ve bu amaçla yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etti.