MENU

OMÜ’de Yeni Tip Koronavirüs Tedbirleri
16 Mart 2020, Pazartesi - 16:37
Güncelleme: 19 Mart 2020, Perşembe - 14:58
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ COVID19 (Yeni Koronavirüs) Bilgilendirme Sayfası

 

Tüm dünyayı tehdit eden yeni tip Koronavirüs (Covid-19), küresel çapta salgına dönüştüğü her duyuruda belirtilirken tehdidin Türkiye’de de görülmesiyle ulusal çapta salgınla mücadele başlatıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) de 3 hafta eğitim öğretime ara verildi, tüm etkinlikler erteledi, risk altındaki çalışanlarına izin verildi, ortak yaşam alanları dezenfekte edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 12 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilen, Yeni Koronavirüs’e (Kovid-19) karşı alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda alınan karar gereği; 16 Mart - 5 Nisan 2020 tarihleri arasında aralarında Ondokuz Mayıs Üniversitesinin de olduğu tüm üniversitelerde eğitim ve öğretime ara verildi. Yükseköğretimle ilgili sürecin koordinasyonu YÖK Başkanlığı tarafından yürütülüyor. YÖK alınan kararları paylaştığı ilk “Bilgi Notu”nda şu bilgileri paylaştı:

Yükseköğretim Kurulu Duyurusu (YÖK)

İdari İzinle ilgili YÖK Duyurusu Güncellendi (16 Mart 2020)

YÖK'ün Üniversitelerde Uygulanacak Uzaktan Eğitime İlişkin Açıklaması (18 Mart 2020)

SAĞLIK BAKANLIĞI BİLGİLENDİRİYOR

Sağlık Bakanlığı ise yeni tip Koronavirüs (Covid-19) ilgili tüm bilgileri ve alınan kararları açtığı internet sitesinden halkımızla paylaşıyor. Siteye aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

COVİD-19 / Yeni Koronavirüs Hastalığı

 

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİNDE TEDBİRLER ALINDI

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde yeni tip Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında her türlü önlem alınıyor. YÖK koordinasyonunda alının tüm kararlar Üniversitede uygulanırken akademik ve idari personel ile öğrenciler düzenli olarak gelişmeler hakkında bilgilendiriliyor. Oluşturulan kurul da tüm gelişmeleri takip ederek gerekli kararların hızla alınarak uygulanmasını sağlıyor.

Tıp Fakültesi Hastanesi mücadeleye hazır

Tıp Fakültesi Hastanesi de olası yeni tip Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında hazır hale getirildi. Hastanede salgın nedeniyle izolasyon altına alınan herhangi bir hasta bulunmuyor.

Tüm etkinlikler ertelendi

OMÜ bünyesinde planlanan tüm etkinlikler (13 Mart’tan itibaren) ikinci bir duyuruya kadar ertelendi.

Üniversite dezenfekte ediliyor

Öte yandan hastaneler, eğitim öğretim mekanları, eğlence, konaklama alanları ve ulaşım araçları başta olmak üzere Üniversitenin ortak yaşam alanlarında Koronavirüse karşı dezenfekte çalışması aralıksız devam ediyor.

 

DUYURULARI TAKİP EDİN

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin yapacağı tüm açıklamalara ve ayrıntılı bilgilere www.omu.edu.tr adresinden ulaşmanız mümkün. Ayrıca akademik ve idari personel ile öğrenciler düzenli olarak gelişmeler hakkında Üniversitenin sosyal medya hesaplarından bilgilendirme yapılıyor.  

OMÜ SOSYAL MEDYA HESAPLARI

www.omu.edu.tr

Twitter           @omurektorluk

Facebook      @ondokuzmayis1975

Instagram      @ondokuz_mayis_universitesi

Youtube         youtube.com/ondokuzmayisuniversitesi

X
Secure Login

This login is SSL protected