OMÜ’de Kontrbas-Piyano Konseri
24 Mart 2022, Perşembe - 15:02
Güncelleme: 24 Mart 2022, Perşembe - 16:06

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Emin Ersöz Yiğit ve 2019 yılı mezunu aynı zamanda da İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Bölümünde Sanatta Yeterlik yapmakta olan Hasan Mert tarafından Kontrbas-Piyano Konseri verildi.

Devlet Konservatuvarı Konser Salonunda düzenlenen konser, seyirciler tarafından beğeniyle karşılandı. Konserde, Kontrbas repertuvarının önemli eserleri arasında yer alan, Giovanni Bottesini’ye ait si minör Kontrbas Konçertosu ve Karl Ditters von Ditterdorf’a ait mi majör Kontrbas Konçertosu’na ek olarak Mesut Cemil Bey tarafından bestelenmiş Nihavend Saz Semaisi, Piyanoda E. Ersöz Yiğit’in, Kontrbas’ta ise Hasan Mert’in performansıyla seslendirildi.

Konser sonrasında Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Ferit Bulut icracılara teşekkür belgelerini takdim edip hatıra fotoğrafı çektirdi.