MENU

OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde "Seramik Çalıştayı" Başladı
11 Ekim 2022, Salı - 17:14
Güncelleme: 11 Ekim 2022, Salı - 21:23
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Sanatları Bölümünce düzenlenen "Seramik Çalıştayı" başladı.

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, Avrupa Gençlik Yılı (EYY2022) etkinlikleri kapsamında düzenlenen çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, seramik üretiminin bugün olduğu kadar geçmişte de önemli alanların başında geldiğini söyledi.

Seramik üretiminin geçmişle gelecek arasında kurulan kültür köprüsü olduğunu dile getiren Batuk, "Seramik bir medeniyetin, bir kültürün ileriye dönük anlamda kalıcı eserler bıraktığı alanların başında geliyor. Geçmiş toplumlar üzerine seramiklere bakarak bir şeyler söyleyebiliyoruz. Seramik eserleri, bize geçmişe ait toplumlar, medeniyetler hakkında fikir veriyor. Kültürü yansıtan en önemli unsurlardan biridir. Bu kapsamda, fakültemizdeki cam seramik bölümünün yürüttüğü çalışmaları önemsiyoruz. Bu tarz etkinliklerin ve çalışmaların daha da ileriye taşınmasını arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Seylan, fakülte olarak, sanatın her alanında olduklarını, başarılı çalışmalara da imza attıklarını ifade ederek, çalıştayın kendi alanında önem taşıdığını vurguladı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Öğretim Üyesi ve çalıştay yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Fidan Tonza ise çalıştayın 14 Ekim'e kadar süreceğini belirtti.

Çalıştaya 4 farklı üniversiteden 7 akademisyen ve seramik sanatçısının katılacağını aktaran Tonza, çalıştay kapsamında renkli sır tekniği, fotokopi baskı tekniği, astar akıtma dekoru, üç boyutlu yazıcıların seramik üretim sürecinde kullanımı konularında çalışmalar yapılacağını ayrıca karma seramik sergisi açılacağını kaydetti.

Çalıştay hakkında

4 gün sürecek çalıştayda davetli sanatçılardan; Sevim Çizer, T. Emre Feyzoğlu, Elif Aydoğdu Ağatekin, İsmet Yüksel, Leyla Kubat, Oya Aşan Yüksel ve Emre Can workshoplar ve sunumlar gerçekleştirecek.

14 Ekim 2022 saat 17.00’da çalıştay sürecine dair film gösterimi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde izleyici ile buluşacak. Karma seramik sergisi açılışı ile devam edecek programda davetli sanatçılara ve çalıştay düzenleme kuruluna katılım ve teşekkür belgeleri takdim edilecek.

Sergi 20 Ekim 2022 tarihine kadar Samsun halkı ve sanat severler tarafından Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde gezilebilecek. 21-26 Ekim 2022 tarihlerinde ise Atakum Hasan Ali Yücel Bilim ve Sanat Merkezi Sergi ve Konferans Salonu’nda film gösterimi ve sergi katılımcılar ile tekrar buluşacak.

X
Secure Login

This login is SSL protected