MENU

OMÜ ve Comrat Devlet Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
03 Kasım 2022, Perşembe - 17:30
Güncelleme: 09 Kasım 2022, Çarşamba - 18:47
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Moldova’nın Gagavuz eyaletinin önde gelen üniversitesi olan Comrat Devlet Üniversitesi (Comrat State University) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

OMÜ Rektörlüğünde gerçekleşen törende, protokole Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ile Comrat Devlet Üniversitesi Rektörü Doç, Dr. Serghei Zaharia imza attı.

Üç yıl geçerli olacak anlaşmayla iki üniversite arasında eğitim, kültür ile araştırma ve geliştirme alanında iş birliğini geliştirecek çalışmaların yapılması ve her iki üniversitenin sahip olduğu akademik birikimin ve personel deneyimin karşılıklı olarak paylaşılması amaçlanıyor.

İmzalanan anlaşmayla akademik personel ve öğrencilerin değişiminin yanı sıra yapılan akademik çalışmaların ortak kullanıma açılması hedefleniyor. Ayrıca eğitim, kültür ile araştırma geliştirme alanlarında her iki kurumu teşvik edecek çalışmaların yapılarak mevcut ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi planlanıyor.

“İki ülke arasındaki tarihi bağların güç birliğine gitmesi istiyoruz”

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Ben öncelikle böyle bir anlaşmaya zemin oluşturduğu için görevlilere teşekkür ediyorum. İki ülke arasındaki tarihi bağların güç birliğine gitmesi istiyoruz. Bu anlaşmayı ülke ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamasının yanında iki üniversitenin yapacağı iş birliklerine zemin hazırlaması açısından önemsiyoruz. Üniversitelerin yapısına ve güçlü olduğu yönlere bakmak suretiyle; tarım, mühendislik, hukuk, sosyal bilimler alanları başta olmak üzere birçok alanda ortak çalışmalar yapacağız. ”ifadelerini kullandı.

“Sizlerle birlikte olmak bizi daha güçlü hissettiriyor”

Aynı zamanda Gagavuz Milletvekili olan Comrat Devlet Üniversitesi Rektörü Doç, Dr. Serghei Zaharia ise “Bugün güzel bir şehir olan Samsun’da ve köklü bir üniversite olan OMÜ’de bulunmaktan oldukça mutluyuz. Konukseverliği ve iyi niyetleri için Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a teşekkür ederim. Sizlerle birlikte olmak bizi daha güçlü hissettiriyor. Bu anlaşmanın bize önemli yansımaları olacak. İlişkilimizi güçlendirerek arttırmak istiyoruz.” diye konuştu.

Protokol töreninde Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu da eşlik etti. Daha sonra Rektör Ünal ve konuk Rektör Doç, Dr. Serghei Zaharia, Samsun Teknopark’ı ziyaret ederek Genel Müdür Ekrem Altan’dan yapılan projeler ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

X
Secure Login

This login is SSL protected