MENU

OMÜ-TÜRKÇE Öğrencileri Türk İslam Sanatları Merkezini Ziyaret Etti
04 Nisan 2022, Pazartesi - 15:11
Güncelleme: 04 Nisan 2022, Pazartesi - 15:11
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkçe Öğretimi Merkezinde (OMÜ-TÜRKÇE) B2 seviyesinde Türkçe öğrenen uluslararası öğrenciler Merkez Müdürü Prof. Dr. Bekir Şişman ve öğretim elemanlarının nezaretinde İlkadım Belediyesi Türk İslam Sanatları Merkezini ziyaret etti.

Türk İslam Sanatları Merkezi Müdürü Hatice Tül Kübra Ersoy, sanat merkeziyle ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Türk İslam Sanatları Merkezi 2017 yılında İlkadım Belediyesi tarafından İlkadım İlçesinde hizmete açılmıştır. Merkezimizde tezhip, minyatür, ebru ve hüsnühat, kaligrafi, ud ve ney sanat dallarında 8 öğretici nezaretinde eğitimler verilmektedir. Zaman zaman merkezimize bağlı olarak sergiler açılmaktadır.”

Daha sonra OMÜ-TÜRKÇE öğrencilerine sanat merkezindeki öğreticiler tarafından tezhip, hüsnühat, minyatür ve ebru sanat dallarına ait atölyelerde o sanat dallarıyla ilgili uygulamalı bilgiler verildi.

Öğrenciler özellikle UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras temsili listesinde yer alan ebru ve hüsnühat ile tezhip sanat dallarında atölye çalışmalarına katılarak uygulama yaptılar. Türk kültürünün önemli unsurlarından olan geleneksel Türk İslam sanat dalları uluslararası öğrencilerin oldukça ilgisini çekti.

 

 

 

X
Secure Login

This login is SSL protected