MENU

OMÜ Mezunu Dışişleri Bakanlığı Mütercim Tercümanı Gülsoy, Deneyimlerini Öğrencilerle Paylaştı
18 Nisan 2022, Pazartesi - 09:09
Güncelleme: 19 Nisan 2022, Salı - 11:55
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalının çevrim içi (on-line) olarak düzenlediği öğrenci-mezun buluşmasına Dışişleri Bakanlığında mütercim tercüman olarak görev yapan Pınar Gülsoy Kerimoğlu katıldı.

Doç. Dr. Emrah Ekmekçi’nin moderatörlüğünde gerçekleşen çevrim içi söyleşiye; Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıfat Günday, öğretim üyeleri Doç. Dr. Zerrin Eren, Doç. Dr. İsmail Yaman ve Yabancı Diller Eğitimi Bölümünden çok sayıda öğrenci katıldı.

Söyleşi Kerimoğlu’nun öğrencilik yıllarından mezuniyetine kadarki süreç ve sonrasında iş hayatına başlarken yaşadıkları aşamaları anlatmasıyla başladı. Çok aktif bir öğrencilik hayatı geçirdiğini vurgulayan Kerimoğlu, öğrenciyken sadece kendi alanı ile ilgilenmediğini, başta tiyatro olmak üzere çeşitli kültürel faaliyetlerde ve öğrenci kulüplerinde yer aldığını ifade etti.

Lisans öğrenimi sürecinde aldığı eğitimin kişisel gelişimine ve iş hayatına önemli derecede katkısının olduğunu belirten konuk Kerimoğlu, yabancı dil bilmenin kariyerinde çok farklı kapılar açtığına işaret ederek öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Soru-cevap bölümüyle devam eden söyleşide, öğrenciler özellikle mezuniyet aşamasından sonra Dışişleri Bakanlığında işe başlama süreciyle ilgili Kerimoğlu’na sorular yönelttiler. Söyleşiye katılan öğrenciler duydukları memnuniyeti dile getirerek Kerimoğlu’na teşekkür ettiler.

2009 yılında OMÜ İngilizce Öğretmenliği Programından mezun olan Pınar Gülsoy Kerimoğlu, 2011 yılında Dışişleri Bakanlığında mütercim tercüman olarak göreve başladı. Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü Tercüme Dairesi Başkanlığı Yazılı ve Sözlü Tercüme Birimi koordinatörü olarak görev yaptı. 2018 - 2021 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Doha Büyükelçiliğinde diplomat, ataşe yardımcısı ve ülkeler arası eğitim ve kültür koordinatörü olarak çalıştı. 2019 yılında Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Yönetimi Yüksek Lisans Programını tamamlayan Kerimoğlu, hâlen Dışişleri Bakanlığında mütercim tercüman olarak görevine devam ediyor.

X
Secure Login

This login is SSL protected