MENU

OMÜ ile TÜİK Arasında İstatistik Öğrencilerinin Mesleki Gelişimine Yönelik Protokol İmzalandı
13 Aralık 2022, Salı - 09:08
Güncelleme: 13 Aralık 2022, Salı - 09:08
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasında Fen Fakültesi İstatistik Bölümü Mesleki Uygulama Programı Protokolü imzalandı.

TÜİK Başkanlığında gerçekleşen törende protokol metnine Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya imza attı. Protokolle Fen Fakültesinin İstatistik Bölümünde okuyan öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sunulması amaçlanıyor.

İmza tarihinden itibaren 3 yıl geçerli olacak protokolle; Fen Fakültesi İstatistik Bölümü lisans programını başarıyla yürüten öğrencilere kendi uygulama alanlarının birinde uygulamalı deneyim kazanmalarına imkân vererek onların en iyi şekilde donanımlı olarak mesleğe atılmalarını sağlamak hedefleniyor.

İstatistik Bölümü lisans müfredatının 8. Yarıyılında yer alan Mesleki Uygulama Programı (MUP) dersinin Bölge Müdürlüğünde uygulanması için gerçekleştirilen protokolde; Bölge Müdürlüğü kaç öğrenci kabul edeceğini her yıl bahar yarıyılının derslerinin başlamasına iki ay kala Bölüm Başkanlığına bildirecek. Öğrenciler, bu program kapsamında Bölge Müdürlüğünde geçerli çalışma şartlarına ve kurallara uyarak çalışacak.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, protokolün her iki kuruma ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını temennisinde bulundu.

Tören, hediye taktimi ve hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected