MENU

Kariyer Merkezinden Ulusal Staj ve Yetenek Kapısı Bilgilendirme Toplantısı
13 Ocak 2023, Cuma - 17:23
Güncelleme: 13 Ocak 2023, Cuma - 23:02
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde Kariyer Merkezi tarafından Ulusal Staj Programı ve Yetenek Kapısı Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.  Toplantıya Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı, Mezunlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alaaddin Altın, Kariyer Geliştirme Topluluğu Başkanı Fatih Can Demirörgü ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

“Bu Programda Fırsat Eşitliği Var”

Ulusal Staj Programı tanıtımını gerçekleştiren Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı, “5 aydır başvuruları devam eden programımıza son 1 haftamız kaldı. Programın asıl amacı fırsat eşitliği yakalamaktır. Hakkâri’de ki bir öğrenci de OMÜ’den bir öğrenci de fırsat eşitliği yakalasın istiyoruz. Ulusal Staj Programı bu konuda önem arz ediyor siz öğrencilerimizin başvurularını bekliyoruz.” diye konuştu.

“Diploma Haricinde de Kendinizi Geliştirmelisiniz”

Ulusal Staj Programı tanıtımım ardından Mezunlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Altın, Yetenek Kapısı’nın tanıtımını gerçekleştirdi. Tanıtım filmi ve web sitesi gösterimlerinin ardından Altın, “Diplomanın üzerine neler katabiliyoruz, kendimizi daha ne kadar geliştirebiliyoruz diye düşünmeniz gerekir. Bu yüzden öğrenim hayatınızı dolu dolu yaşamanız ve diploma haricinde de kendinizi geliştirmeniz gerekiyor.  İş başvurularında, üniversite hayatınız boyunca yaptığınız etkinlikler katıldığınız eğitimler başvurunun onay görmesini sağlayabilir.   Bu nedenle hiçbir etkinlikten geri durmayın, öğrenci topluluklarımızın çok güzel etkinlikleri oluyor, bunlara katılım sağlayın.” ifadelerini kullandı.

“Amacımız, Öğrencilerin Kariyer Gelişimine Katkı Sağlamak”

Sözlerine Kariyer Geliştirme Topluluğunun amaçlarını anlatarak başlayan Demirörgü, “Topluluk, OMÜ Mezunlar Koordinatörlüğü ve Kariyer Merkezi Müdürlüğü ile birlikte faaliyet göstermektedir. Öğrencilerin kariyer gelişimlerine katkı sunmak adına kariyer günleri, kurslar, seminerler ve benzeri faaliyetleri yapmayı planlamaktayız. Bu yıl da geçen sene olduğu gibi üniversitemiz, OKAF’ a ev sahipliği yapacak. Bu sebeple ev sahibi olduğumuz kariyer fuarına sizin de desteklerinizi bekliyoruz.” dedi.

Etkinlik, tanıtım videolarının izlenmesinin ardından salondaki öğrencilerin Ulusal Staj ve Yetenek Kapısı’na başvuru yapmalarıyla son buldu.

X
Secure Login

This login is SSL protected