MENU

OMÜ, HAVELSAN ve Samsun Teknopark Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
31 Ağustos 2022, Çarşamba - 14:31
Güncelleme: 01 Eylül 2022, Perşembe - 09:09
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Hava Elektronik Sanayii A.Ş. (HAVELSAN) ve Samsun Teknopark arasında teknoloji alanında personel eğitimlerinin gerçekleştirilmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Samsun Çarşamba Hava Limanında devam eden Teknofest Karadeniz’in HAVELSAN standında gerçekleşen törende protokol metnine; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar ve Samsun Teknopark Genel Müdürü Ekrem Altan, imza attı. Törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alışır, Genel Sekreter Doç. Dr. İdris Varıcı, akademisyenler ve öğrencilerde katıldı.

OMÜ bünyesinde HAVELSAN Akademi kurulacak

Anlaşmayla OMÜ bünyesinde kurulacak ve Karadeniz Bölgesi koordinasyonu Samsun Teknopark tarafından sağlanacak HAVELSAN Akademi, ortak belirlenecek konu başlıklarında üniversite bünyesindeki akademisyenlere HAVELSAN tarafından yüz yüze ve online olarak tamamlama eğitimi verilmesi hedefleniyor. Alınan eğitimlerle akademisyenlerin kendi üniversiteleri bünyesindeki öğrencilere ve kendi bölgelerinde bulunan firmaların mühendislerine almış oldukları deneyimleri aktarması amaçlanıyor.

Ayrıca protokolle ortak çalışmaların somut ve sürdürülebilir bir temele oturtulması, kurulacak olan eğitim merkezlerindeki eğitimlerin sağlıklı yürütülmesi için temsilci görevlendirilmesi planlanıyor.

Protokol ardından stant gezisiyle devam eden ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected