MENU

OMÜ Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu
12 Ekim 2021, Salı - 14:33
Güncelleme: 12 Ekim 2021, Salı - 15:32
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın desteği ve Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Sancak’ın önderliğinde “Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi” kuruldu.

Resmen açılışı yapılan Merkeze, Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu müdür olarak atandı.

Müdür Dr. Öğr. Üyesi Çavuşoğlu, Merkezin bağımlılıkla mücadele kapsamında başta Üniversite olmak üzere ildeki ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği içerisinde faaliyetlerini sürdüreceklerini söyledi.

Müdür Dr. Öğr. Üyesi Çavuşoğlu “Hedefimiz; bağımlılıkla mücadeleye aktif olarak katılmak”

Merkezin amaç ve hedeflerine dair açıklamalarda bulunan Müdür Çavuşoğlu “Bağımlılıkla mücadele konusunda toplumu ve toplum liderlerini bilinçlendirmek suretiyle konuya yönelik araştırma ve uygulamalar yaparak projeler üretmeyi planlıyoruz. Bunların yanı sıra bağımlı birey ve ailelerine destek olmak, toplumda riskli gruplarda bağımlılığı önlemeye yönelik farkındalık çalışmaları yürütmek ve diğer taraftan Samsun’da sigara, alkol ve diğer madde bağımlılıkları ile birlikte davranışsal bağımlılıklarla mücadeleye aktif olarak katılmak hedeflerimiz arasında.” diye konuştu.

Müdür Çavuşoğlu, bağımlılık ile mücadele çalışmalarına büyük katkı vereceğini ümit ettikleri Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezinin Samsun’a hayırlı olmasını dileyerek emeği olan bütün kurum ve kişilere şükranlarını iletti.

X
Secure Login

This login is SSL protected