MENU

OMÜ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Yeni Mezunlarını Verdi
10 Ağustos 2021, Salı - 17:25
Güncelleme: 25 Ağustos 2021, Çarşamba - 10:39
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesindeki eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Konferans Salonunda düzenlenen törenle mezuniyet sevinci yaşadı.

Covid-19 pandemi tedbirlerine uygun olarak sınırlı sayıda katılımla düzenlenen törene; Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turgut Türkmen, Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkan Vekili Ümit Kavraz, OMÜ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Hepimizin dürüst, adil, vicdanlı ve liyakat sahibi hukukçular olacağına inancım tamdır”

Törende mezun öğrenciler adına konuşma yapan öğrenci temsilcisi Furkan Aydın “Bundan sonraki hayatımızda hangi konumda olursak olalım hepimizin, aynı amaca hizmet edecek dürüst, adil, vicdanlı ve liyakat sahibi hukukçular olacağına inancım tamdır. Hukukçular olarak adaletin şüphe uyandırmadığı bir toplum oluşturma sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğu ise Ulu Önderimizin ilkeleri doğrultusunda yapabileceğimize inanıyor, adalet fenerinin her yeri ışıl ışıl aydınlattığı bir gelecek ümit ediyor, mezun olan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum.” dedi.

“Hukuk Fakültesi diplomasının verdiği hak ve yetkileri layıkıyla yerine getireceğime söz veriyorum”

OMÜ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesinden dereceyle mezun olan Nevin Şahin de “Hukukun koruyucuları olan bizlere büyük sorumluluk düşmektedir. Bu sorumluluğun bilincinde olmalı ve bu bilinçle hareket etmeliyiz. Kendi namıma, Hukuk Fakültesi diplomasının verdiği hak ve yetkileri kullanırken hukuka, ahlaka ve dürüstlük kuralının gereklerine bağlı kalarak üzerime düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğime söz veriyorum.” diye konuştu.

“Toplumsal barışı sağlayan en temel güç, bağımsız ve tarafsız yargının varlığıdır”

Türk hukuk sisteminin tarihi süreci hakkında bilgi ve görüşlerini bildiren OMÜ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil de “Değerli konuklarımız ve yeni mezunlarımız, hürriyetçi demokratik sistemin merkezinde hak ve hürriyetlerle donatılmış, her türlü baskıdan arınmış, özgür birey vardır. Ferdin özgürlüğü ilkin, aklın özgürlüğünü sağlamakla başlar. Bunun için de devletin düşünceler, görüşler, inançlar karşısında tarafsız olması gerekir. Çağdaş demokrasi esas itibariyle, düşünce ve inanç hürriyetinin tam olarak tesis edildiği ve etkin koruma altına alındığı sistemin adıdır. Unutmayalım ki adalet mülkün temelidir. Devleti güçlü kılan ve toplumsal barışı sağlayan en temel güç, bağımsız ve tarafsız yargının varlığıdır.” ifadelerine yer verdi.

“Ali Fuad Başgil’in adına yakışır olmayı ana gaye edindik”

Dekan Keçeligil, 12 yıllık bir fakülte olan OMÜ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesinin kaliteli eğitim için kabul edilir bir düzeye ulaştığını belirterek şöyle devam etti “Akademik kadromuz giderek güçlenmektedir. İsmini taşıdığımız büyük hukukçu ve bilim insanı Ali Fuad Başgil’in adına yakışır olmayı ana gaye edindik.  Öğrenci odaklı bir öğrenim programı uygulamaya gayret ediyoruz.”

Yoğun bir eğitim programından geçerek mezun olmayı hak eden öğrencileri tebrik eden Dekan Prof. Dr. Hasan Keçeligil ailelere de verdikleri emekler için teşekkür etti.  Öğrencilere, mezun olduktan sonra da hukuk eğitimlerinin devam edeceğini hatırlatan Dekan Keçeligil “Her yaşayacağınız ve karşılaşacağınız hukuki olay ve çekişmeler sizin bilgi ve deneyiminizi arttıracaktır. Devamlı okumalı, kendinizi geliştirmelisiniz. Vatana yararlı birer hukukçu olmanızı kalben temenni ediyorum. Daima adaleti aramak, temel gayeniz olsun. Yolunuz açık, şansınız bol olsun.” dedi.

“Öğrenme süreci bittiğinde insan da bitmiş demektir”

Hukuku varoluşun temel teminatı olarak nitelendiren Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal da mezun öğrencilere şöyle seslendi “Öğrenme süreci bittiğinde insan da bitmiş demektir. 4 yıllık eğitim sürecini tamamlayarak meslek hayatına atılacağınız yeni bir evreye geçiyorsunuz. Ancak mezuniyetinizi öğrenme sürecinin bitişi olarak algılar; kişisel gelişiminizi, dünyayı tanıma sürecinizi durdurursanız bu durum sizi yok oluşa sürükleyecektir. Sizler OMÜ’ye kayıt olduğunuz andan itibaren OMÜ ailesinin birer üyesisiniz ve mezun olmanız bu durumu değiştirmeyecek. Sizler OMÜ’nün kalıcı bireylerisiniz ve bundan sonraki süreçte de ihtiyaç duyduğunuz her alanda destek vermek için burada olacağız. Sizinle beraber çalışmak ve iletişim halinde kalmak bizi son derece mutlu edecektir.”

Mezun öğrencilere, pandemi nedeniyle insanlık tarihinde eşine az rastlanacak bir kriz dönemde mezun olduklarını hatırlatan Rektör Ünal “İş hayatının hangi basamağında oluşanız olun, sizden önceki meslektaşlarınızın yaptığı yorumlar, içtihatlar gelişiminiz açısından son derece önemli olacaktır. Bunun yanında bilgi çok değerli ve güncellenmesi gereken bir şey. Eğer öğrendiklerinizin üzerine yeni bir şey eklemezseniz, sizin dışınızdaki değişimleri takip edemezsiniz.” değerlendirmesinde bulundu.

“Güvende olma duygusunun teminatı da sizlersiniz”

Güvende olma duygusunun insan hayatındaki önemine de dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal “Bu güvende olma duygusunun teminatı da sizlersiniz. Hem devletin bekası, hem de milletin huzuru açısından siz hukukçuların pozisyonu son derece önemli. Altını çizmek gereken bir nokta da hak ve hukuk göreceli kavramlar değil. Sizden beklentimiz; insan olarak iradesini kullanabilen, hakkı esas alan, kendi zarar görse bile hakikate muhalif herhangi bir girişime izin vermeyen hukukçular olmanız. Ne olursa olsun hakkın ve haklının yanında olmanız gerek.” şeklinde konuştu.
Mezun öğrencilere hukuk felsefesinin yanı sıra sosyoloji ve psikoloji alanında da kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulunan Rektör Ünal “Bunun yanında lisansüstü eğitimle de eğitiminizi güçlendirmenizi arzu ediyoruz. Bu noktada da elimizden gelen desteği sağlayacağız. Tüm birimleriyle eğitim revizyonuna giren bir kurumun başındaki bir kişi olarak sizden bunu özel olarak istirham ediyorum. Rabbin ufkunuzu ve bahtınız açık eylesin.“ diye konuştu.

Velileri ve mezun öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve protokol üyelerine de katılımlarından dolayı teşekkür etti.

“Hukuk eğitimi öğrencilerimize iyi imkânlar sunuyor”

Mezun öğrencilere hayırlı olsun dileklerini sunan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı da “Rektörümüzün ve Dekan Hocamızın da belirttiği gibi eğitim ve öğretim süreciniz hayat boyu devam edecek. Hukuk eğitimi çok önemli. Mezun öğrencilerimizin de pandemi koşullarına rağmen, bu eğitim sürecini en iyi şekilde tamamladıklarına inancımız tam. “ dedi.

Hukuk eğitiminin, severek okuyanlar için iyi bir tercih olduğunu ve iyi imkânlar sunduğunu belirten Vali Zülkif Dağlı  “İstihdam bakımından hukuk; hakim, savcı, avukat ve noterliğin yanında tüm Bakanlıklarımızda müşavir olma imkânı sunan geniş bir alan. Özel sektörde de ara buluculuk gibi istihdam alanları mevcut. İnşallah önünüzde güzel bir hayat ve süreç var. İyi bir eğitim aldınız. Bunun yanında Fakültenize ismini veren değerli Hocamız Ali Fuad Başgil’i anladıysanız asıl iyi hukuk, insanlık ve karakter eğitimini almışsınız demektir.” ifadelerini kullandı.
Vali Dağlı velileri de tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından dereceyle mezun olan öğrencilere, hediyeleri ve diplomaları, protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Fakülteyi dereceyle bitiren Nevin Şahin’e hediyesini Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı takdim ederken, Nidanur Keskin’e Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Fadime Sağır’a Samsun Adalet Komisyon Başkanı Kemal Alver, öğrenci temsilcisi Furkan Aydın’a da Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turgut Türkmen takdim etti.

Mezuniyet geleneği olarak, dereceye giren Nevin Şahin’in ismini mezuniyet kütüğüne çakmasıyla devam eden törende pandemi nedeniyle katılamayan mezun öğrencilerin isimleri ve fotoğrafları slayt eşliğinde katılımcılarla paylaşıldı.

OMÜ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil’in eşliğinde mezuniyet andını seslendiren öğrencilerin, mezuniyet sevinciyle keplerini havaya fırlatmasıyla tören sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected