MENU

OMÜ Adalet MYO’da Mezuniyet Heyecanı
24 Haziran 2022, Cuma - 13:28
Güncelleme: 26 Haziran 2022, Pazar - 22:16
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Adalet Meslek Yüksek Okulu 2021-2022 eğitim öğretim yılının mezunlarını verdi.

OMÜ Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen mezuniyete öğrenciler büyük ilgi ve coşkuyla katıldı. Mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlarken OMÜ Adalet MYO Müdürü Doç. Dr. Ayhan Ak ve dönem birincisi Nagehan Topaloğlu’nun konuşmasıyla devam etti. Mezuniyet törenine Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, protokol üyeleri, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Adalet ordusuna yeni neferler katıyoruz”

Törende konuşma yapan Adalet MYO Müdürü Prof. Dr. Ayhan Ak, “Adalet ordusuna yeni neferler katıyoruz ve bunun sevincini yaşıyoruz. Temelde devletin fonksiyonları bağlamında vurguladığımız hususlar vardır. Devlet ihtiyaçlarını karşılar, adaleti tesis eder ve bir düzen kurar. Bu 3 temel fonksiyon içerisinde adaletin tesisi bakımından artık öğrencilerimiz süreç içerisinde adalet mekanizmasında görev alacaklar. Adalet, eşyayı yerine koymaktır. Adaletin tanımı yapılırken bu şekilde bir tanım ortaya konur. Hepimiz adaletin savunucusuyuz ve her şeyin yerinde olması çabası içerisindeyiz. Böylesine önemli, toplum hayatında kaçınılmaz yere sahip olan adalet mekanizması içerisinde öğrencilerimizin yer alacak olması ve yeni öğrencilerimizin bu süreci takip etmesi bizi mutlu ediyor.” ifadelerinde bulundu.

“Ülkemizin ihtiyaçlarının farkındayız”

Okul birincisi Nagehan Topaloğlu iki yıllık eğitim öğretiminin bitmesinin hüznünü ve mezun olmanın sevincini şu sözlerle anlattı; “Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde ülkemizin ihtiyaçlarının farkındayız. Şu an ki ihtiyaçlarımızın en başında adalet kavramı gelmekte. İnsanoğlu doğumundan ölümüne kadar sürekli adalet arayışı içindedir ve kendisine sürekli adaletli davranılması bekler. İşte bu noktada bizlere büyük sorumluluk düşmektedir. Çünkü bizler adaletin tecelli edeceği kurum ve kuruluşlarda çalışacağız. Dolayısıyla görevimizi en iyi şekilde yapmakla yükümlüyüz. Gelecek hayatımızda mesleğimizi layığıyla yapabilmeyi temenni ediyorum. Mezun olan arkadaşlarıma hayatlarında başarılar diliyorum”

Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, “Adalet olmazsa yaşam olmaz. Sizlerde yaşamımızın koruyucularısınız. Geleceğimizi sizlere emanet ediyoruz. Meslek hayatınızda her zaman ahlakınızı ve vicdanınızı dinlemenizi temenni ediyor, hepinize geleceğinizde başarılar diliyorum.” dedi.

Konuşmalardan sonra kürsüye davet edilen mezunlara diplomaları verildi. Mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla son buldu.

X
Secure Login

This login is SSL protected