MENU

OKTAM Kadınlar Korosu Amasya Üniversitesinde Turnede
15 Haziran 2022, Çarşamba - 14:42
Güncelleme: 15 Haziran 2022, Çarşamba - 14:42
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kadın ve Toplum Araştırma ve Uygulama Merkezi (OKTAM), Amasya Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği  ile “Şarkılar Bizi Söyler” temalı konser Amasya Üniversitesi Milli Hakimiyet Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Konsere, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Duman, Prof. Dr. Halil Apaydın ve Prof. Dr. Recep Kürkçü, Genel Sekreter Duran Çuhadar’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Konser öncesi OKTAM’ın amaçlarından ve şimdiye kadar gerçekleştirdiği etkinliklerden bahseden OKTAM Müdürü Prof. Dr. Hatice Kumcağız; “Merkezimiz, kadının toplumsal ve ekonomik kalkınmada yerini alabilmesi için her konuda duyarlı ve bilgili olunmasına yönelik faaliyetlerde bulunmak, yurt içinde ve yurt dışında kadın sorunları ile ilgili her alanda araştırma ve incelemeler yaparak bu konudaki etkinliklere katılmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda özel veya kamu kurum ya da kuruluşlarıyla işbirliği yaparak kongre, sempozyum, panel, atölye çalışmaları ve kurslar düzenlemekteyiz. Bu bağlamda, dış paydaşımız olan Amasya Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile düzenlenen bu sosyal etkinlik ile iki merkez arasında etkileşim sağlanarak ilerde iki merkez arasında farklı projelerin geliştirilmesi hedeflenmektedir. OKTAM yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaklaşık 4 yıl önce merkezimizin yıllık faaliyetlerini planlarken çalışan kadın akademik ve idari personel için bir sosyal aktivite planlayalım diye düşündük. Birkaç seçenekten sonra müzikte karar kıldık. Çünkü müzik, insan ruhunu ve sağlığını iyileştirme potansiyeline sahiptir. Bugün sizlerle 4. konserimizi gerçekleştireceğiz. Merkezimiz bünyesinde çalışmak için farklı disiplinlerde bize katılan akademisyenlerimizi sayısı her geçen gün artmaktadır. Merkezimizde kendine güvenen, kendi yeteneklerinin farkında olan planladığımız çalışmaları desteklemede bilgi ve becerisini hiç esirgemeyen iyi bir ekibimiz bulunmaktadır. Konserin gerçekleşmesinde verdikleri desteklerden dolayı Ondokuz Mayıs ve Amasya Üniversitesi rektörlüğüne, Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi dekanı ve aynı zamanda Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim dalımızın öğretim üyesi değerli hocamız Prof. Dr. Yücel Öksüz’e, Amasya Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dt. Öğr. Üyesi Nazan Kahraman’a  teşekkür ediyorum” dedi.

Konser sonunda, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı sertifika ve çiçek takdiminde bulundu.

X
Secure Login

This login is SSL protected