MENU

NOFKU Ev Tekstili'nden OKTAM’a Anlamlı Ziyaret
04 Aralık 2022, Pazar - 17:40
Güncelleme: 04 Aralık 2022, Pazar - 17:40
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Samsun merkezli NOFKU Ev Tekstili firması adına Recep Ali Akbaş, birçok anlamlı etkinliğe imza atan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kadın ve Toplum Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni (OKTAM) ziyaret ederek kadına şiddete dikkat çekmek için ürettikleri yastıkları hediye etti.

Ziyarette OKTAM Müdürü Prof. Dr. Hatice Kumcağız,  Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Dilek Güvenç, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Esat Şanlı ve Uzman Damla Nur Kinsiz bulundu.

Kadına yönelik şiddetin her zaman karşısında olduklarını ve bu anlamlı mücadeleye dikkatleri çekebilmek için mor renk yastık ürettiklerini ifade eden Akbaş, “Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda toplumsal farkındalığın oldukça önemli olduğunu ve bu konuda farkındalık oluşturacak her adımın kıymetli olduğu düşüncesiyle böyle bir çalışma gerçekleştirdik.” dedi.

Prof. Dr. Hatice Kumcağız ise hediye için Akbaş’a teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: “Kadına yönelik şiddetin ortadan kalkması yönünde yasal düzenlemeler yapılmakta, ancak bunun yanı sıra toplumsal farkındalığı artırmaya yönelik etkinlikler çok önemlidir. Bu kapsamda bu şekilde bilinç artırmaya yönelik bu tür uygulamalar oldukça kıymetlidir.” diye konuştu.

X
Secure Login

This login is SSL protected