MENU

Mezun Hemşireler, Yolunuz Açık Olsun!
01 Temmuz 2021, Perşembe - 17:01
Güncelleme: 30 Eylül 2021, Perşembe - 14:09
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Sağlık Sisteminin Yeni Yüzleri Mezun Hemşireler Uğurlandı

Türkiye’deki sağlık sisteminin gelişmesi ve güçlenmesine yetiştirdiği nitelikli hemşirelerle katkı sunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, 2020 – 2021 eğitim-öğretim yılının mezunlarını verdi.

Ağır pandemi koşullarının hafiflemesi üzerine OMÜ’nün merkez Kurupelit Kampüsü’ndeki Tören Alanı’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde Hemşirelik Bölümünün 20. dönem genç mezunlarını; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Terzi, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlknur Aydın Avci ile Bölüm Başkan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Oya Sevcan Orak ve Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu, Hemşirelik Bölümü akademisyenleri ve aileleri yalnız bırakmadı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından yapılan açılış konuşmalarında Dekan Prof. Dr. Murat Terzi ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlknur Aydın Avci ile Bölüm birincisi Nur Koç söz aldı.

“Bölüm birincisi Nur Koç “Beyaz formamı sevgim, özenim, yaşam sevincim, sabır ve şefkatimle taşıyacağım”

İlk olarak kürsüye davet edilen Hemşirelik Bölümü birincisi Nur Koç hemşirelik mesleğinin önemine atıfta bulunarak mesleğe yönelik bağlılığını “Bugün Hemşire Nur olarak alacağım beyaz formamı sevgimle, özenimle, yaşam sevincimle, sabır ve şefkatimle taşıyacağıma, en güncel bilgiler doğrultusunda hemşirelik bakımı vereceğime, ülkeme ve mesleğime katkı sağlayacak araştırmalar yapacağıma söz veriyorum.” sözleriyle ifade etti.

4 yıllık süreçte hemşireler olarak birçok insanın hayatına dokunduklarına ve mesleklerini icra ettiklerine işaret eden Bölüm birincisi Koç, emeği olan ailesi ve hocalarına teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Pandemi sürecinde kendisinden, ailesinden ve sosyal hayatından fedakârlık yaparak çalışan, alın teri döken tüm meslektaşlarımı ve sağlık çalışanlarını saygıyla anıyor, vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum.” 

Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Avci “Mesleğinizin çok iyi birer savunucusu olacağınızı, pandemi döneminde yaptığınız stajla ve tüm varlığınızı ortaya koymanızla gösterdiniz”

Konuşmasına “Salgın nedeniyle olağanüstü günlerden geçtiğimiz bu dönemde, öğrencilerimizi yüz yüze mezun edebilmenin haklı gururunu yaşıyoruz” diyerek başlayan Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlknur Aydın Avci da öncelikle öğrencilere seslenerek “Çok uzun bir yoldan geçtiniz ama yolunuz pandemi yüzünden maalesef sekteye uğradı. Bizler de sizlerle yüz yüze olamadık. Sizler tüm bu koşullara rağmen pes etmediniz ve bize mesleğinizin çok iyi birer savunucusu olacağınızı, bu dönemde hastaneye gelerek yaptığınız stajla ve tüm varlığınızı ortaya koymanızla gösterdiniz. Bizler de bu yolda sizler için çok emek verdik. Zaman zaman hayıflandınız, serzenişte bulundunuz ama bunların hepsi sizin profesyonel kimliğinizi güçlendirmek adınaydı. Bizler de çok iyi yolda olduğumuzu hissettik. Meslek hayatınızda sizden beklediğimiz; yaptığınız işe bilginizi, adanmışlığınızı, profesyonelliğinizi ve varlığınızı da katmanız. Önemli olan; mesleğinizi sadece mekanik bir iş olarak yapmanız değil, karşınızdaki insanlara kalbiniz, vicdanınız ve tüm meziyetlerinizle destek olmanız.” dedi.

“Adlarınızı duyduğumuzda her zaman sizlerle gurur duyacağız”

Öğrencilere, OMÜ mensubu olmaktan gurur duymaları gerektiğini söyleyen Bölüm Başkanı Prof. Dr. Avci, devamında şunları dile getirdi: “Bizler sizin adınızı, mesleğimizin temsilcileri olarak duyduğumuzda öğrencilerimiz olduğunuz için her zaman gurur duyacağız. Sizin de bu gururu tüm yaşamınız boyunca taşımanızı ve OMÜ’lü olmanın ayrıcalığını hissetmenizi istiyoruz. Allah utandırmasın, en güzel yollar sizinle olsun.”

Öğrencilerin ailelerine teşekkür eden Prof. Dr. Avci “Sizler çocuklarınızı müthiş bir ahlaki değerle yetiştirip bizlere emanet ettiniz. Bizler de mümkün olduğunca en üst seviyede çocuklarınıza profesyonel kimlik kazandırmak, mesleki bilgi ve becerilerini en üst düzeyde hasta bakımına sunmak için elimizden geleni yaptık. Çocuklarınızın her zaman yanında olduğunuz için sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz, iyi ki varsınız, iyi ki bu çocukların arkasındasınız.” diye konuştu.

Pandeminin sıkı koşullarında Hemşirelik Bölümü akademisyenlerinin gecesini gündüzüne katarak çalıştığını belirten Prof. Dr. Avci, Bölümde görev yapan tüm akademik personel ile bu süreçte yardım ve desteklerini esirgemeyen Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğüne de şükranlarını sundu.

Dekan Prof. Dr. Murat Terzi “Hemşireler fedakârlıklarını her zaman olduğu gibi son iki 2 yıldır pandemi sürecinde de tüm dünyaya ve Türkiye’ye gösterdi”

Son olarak duygu ve düşüncelerini aktaran Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Terzi ise pandeminin olağanüstü koşullarına rağmen Hemşirelik Bölümünde uygulanan staj programının öğrencilere büyük bir tecrübe kazandırdığına dikkat çekerek “Bu süreçte hepimiz ciddi zorlukla karşılaştık ama hocalarımızın gösterdiği büyük gayretle sizleri hem teorik hem de pratik anlamda bugünlere getirdik. Sizden isteğimiz ve beklentimiz şudur ki teorik ve pratik donanımızla görevinizi layıkıyla yerine getirmeniz. Yürüyeceğiniz yolda karşınıza her zaman engeller ve zorluklar çıkacaktır, tıpkı pandemide olduğu gibi. Fedakâr olmanız gerekecektir ki siz zaten tarihte bu fedakârlığı her zaman gösterdiniz; Çanakkale’de, kurtuluş mücadelesinde, deprem ve seller gibi pek çok doğal afette gösterdiniz; barışta ve savaşta gösterdiniz ve son 2 yıldır pandemi sürecinde bu özverinin en güzel örneğini tüm dünyaya ve Türkiye’ye gösterdiniz. Dolayısıyla bu kadar kutsal ve değerli bir mesleğe sahipsiniz. İnşallah karşınıza iyi insanlar çıkar. Allah yardımcınız, yolunuz açık olsun.” sözlerine yer verdi.

“Mezunlarımız, zorluk ve sıkıntıları birikim ve donanımlarıyla aşacaklardır”

Hemşirelik Bölümü mezunlarının, sahaya çıktıklarında kendilerini en iyi şekilde göstereceğine inandıklarını vurgulayan Dekan Prof. Dr. Terzi “Mezunlarımız, meslek hayatlarında karşılaştıkları herhangi bir zorluğu ya da sıkıntıyı sahip oldukları birikim ve donanımla aşacaklardır. Gerekirse de bizlere ve hocalarına ulaşarak ve mezuniyet sonrası danışmanlıkla bu zorlukları yeneceklerdir. Meslek yaşamlarında da her zaman yanlarında olacağız.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin aileleri ile Hemşirelik Bölümü akademisyenlerine şükranlarını sunan Dekan Terzi, sözlerini şöyle tamamladı: “Ailelerimize çocuklarıyla beraber övünecekleri ve gurur duyacakları nice mutlu günler diliyoruz. Hocalarımız da öğrencilerimizi mağdur etmemek için on-line sistem üzerinden büyük bir gayret sergiledi ve bizim herhangi bir tereddüdümüz olmadan onların teorik ve pratik olarak gelişmesi ve yetkin hâle gelmesi amacıyla en büyük katkıyı sağladılar. Bu vesileyle tüm ailelerimize ve akademisyenlerimize tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.”

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere belge ve plaketleri takdim edilirken Bölüm birincisi Nur Koç’a, ikincisi Kader Keskin ve üçüncüsü Melek Birol’a belge ve plaketleri sırasıyla Dekan Prof. Dr. Murat Terzi, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlknur Aydın Avci ile Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özen Kulakaç tarafından verildi.

Törenin finalinde ise sağlık sektörüne taze kan olacak Hemşirelik Bölümü mezunları, Prof. Dr. Özen Kulakaç’ın rehberliğinde hemşirelik yemini ederken akabinde keplerini fırlatarak mezun olmanın sevinç ve gururunu yaşadılar.

X
Secure Login

This login is SSL protected