MENU

Matematik Bölümü Öğrencilerine Okurken İş İmkânı
12 Nisan 2022, Salı - 15:36
Güncelleme: 12 Nisan 2022, Salı - 16:50
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Mesleki Uygulama Programı ile Türkiye'deki fen-edebiyat fakülteleri içerisinde bir ilki başlatan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü, şimdi de "Sihirli Matematik Eğitmenliği Sertifika Programı" ile öğrencilerine daha 2. sınıfta iş imkânı sağlayacak.

OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emin Kasap ile Sihirli Matematik Genel Müdürü Bülent Gündağ Mert tarafından imzalanan sertifika programı protokolü ile Matematik Bölümü öğrencileri, 2. sınıftan itibaren “Sihirli Matematik Sertifika Programı” dersine katılacak. Dersten başarılı olan öğrencilere altın, gümüş ve bronz sertifikalar verilecek. Bu sertifikalardan birine sahip olan öğrenciler Türkiye genelinde 155 şubesi bulunan Sihirli Matematik Kurumlarında işe başlama fırsatı elde edecek.

Dekan Prof. Dr. Emin Kasap “İlk defa bir sertifika programını ders olarak müfredatımıza alıyoruz”

Protokol töreninde programın önemine işaret eden Dekan Prof. Dr. Emin Kasap, “Öğrencilerimize daha okurken mesleki deneyim kazanmalarını sağlayacak bir program bu. Bugün de yine üniversiteler arasında bir ilki gerçekleştiriyoruz. İlk defa bir sertifika programını ders olarak müfredatımıza alıyoruz. ‘Sihirli Matematik Sertifika Programı’ dersi 2. sınıfın ilk döneminde müfredatımızda yer alacak ve bu dersi alan öğrencilerimiz, ders sonunda altın, gümüş ve bronz olmak üzere sertifika sahibi olacak. Bu sertifikalardan birine sahip olan öğrencilerimize Sihirli Matematik Kurumlarında iş sahibi olma imkânı sağlanmış olacak. Öğrencilerimizin kariyer gelişimleriyle oldukça yakında ilgilenmekteyiz. Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Müdür Bülent Gündağ Mert “Çocukların matematiği sevmesini sağlamak için nitelikli insan kaynağına ihtiyacımız var”

Genel Müdür Bülent Gündağ Mert ise programın içeriğine değinerek “Yaklaşık 3 yıldır Türkiye'de matematik adına çok şeyi değiştirdiğimizi düşünüyorum. Yaptığımız çalışmalarla çocukların 1. sınıftan 5. sınıfa kadar çok hızlı etkili öğrenebilmesini sağlamayı hedefliyoruz. Bunu gerçekleştirmek için de çizgi filmler, oyunlar, eğlenceli kitaplar ve dijital materyallerle güzel bir program hazırlamıştık. Bu program zaten Türkiye'de birçok yerde kullanılmakta. Bazı bölgelerde Millî Eğitim Bakanlığı ile de çalışmaktayız. Buradaki protokolle üniversite öğrencilerimize matematiği nasıl doğru öğretebileceklerini, bu dersi çocuklara nasıl sevdirebileceklerini göstereceğiz. Türkiye çapında sihirli matematik işlevini yerine getiren 156 arkadaşımız var. Onlara tabii çok sayıda öğretmen gerekiyor. Çünkü bu sistemi yaygınlaştırmak ve çocukların matematiği sevmesini sağlamak için nitelikli insan kaynağına ihtiyacımız var.” diye konuştu.

X
Secure Login

This login is SSL protected